• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 12 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 2 Mai , 2013

Colţu’ meu / Recunoştinţă pentru recunoştinţă

La Biblioteca judeţeană „Petre Dulfu”, acasă la Tedi, a avut loc o mică sărbătoare de Ziua Bibliotecarului şi Ziua Internaţională a Cărţii şi Dreptului de Autor. A fost lansat şi primul număr din acest an al revistei Biblioteca Septentrionalis. În sala frumoasă de la ultimul etaj au fost invitaţi colaboratorii Bibliotecii, cei mai dragi, ziariştii care sunt aproape de fenomenul şi fenomenala Bibliotecă şi conducătorii Centrului de Librării, doamna Libotean şi febleţea mea, doamna Moldovan.

M-am simţit incredibil de bine, alături de două din iubirile mele, Biblioteca şi Centrul de Librării. Librarii şi bibliotecarii sunt oameni speciali, iar fetele care lucrează ca nişte furnicuţe sunt deosebite. Teodor Ardelean a ştiut să cultive performanţa începând de la el, iar la Centru doamna Libotean a ştiut să păstreze zece librării într-un oraş amărât, aproape răpus de indolenţa celor care conduc ţara. Cea mai bună Bibliotecă din România, cel mai tare Centru de Librării din ţară, ce poate fi mai frumos pentru Baia Mare?

Mai avem cer albastru, mai avem pictorii şi Şcoala de Pictură, mai avem speranţă. Încă! Atâta timp cât se citeşte, cât Biblioteca băimăreană bate chiar şi Biblioteca din Bucureşti, atâta timp cât avem zece librării, iar Clujul are doar patru şi câteva chioşcuri, putem să mai sperăm.

Tedi a oferit diplome de recunoştinţă colaboratorilor şi prietenilor Bibliotecii, iar pe lângă diploma deosebită din punct de vedere grafic, a oferit şi o carte. Cel mai preţios cadou, Cartea!

 

Cred că a fost cel mai frumos moment la care am participat în ultimii ani, în zona publică. Recunoştinţa se transformă în recunoştinţă pentru ceea ce se face şi la Bibliotecă, şi la centrul de Librării. Dacă ar fi după mine, cea mai frumoasă meserie din lume ar fi cea de cititor de cărţi. Probabil aş bate toate normele stahanoviste.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.