• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Iunie , 2023

Colțu̕ meu. Proteste și concurență

 Sezonul grevelor nu s-a încheiat. Cam întotdeauna când social-democrații ajung la putere încep grevele. O explicație ar fi promisiunile de măriri salariale, a pensiilor și alte beneficii financiare. Faptul că se măresc salarii și pensii nu este o problemă, se întâmplă atunci când în urma acestor măriri încep să crească prețurile. Iar acum, în contextul unui război nenorocit, prețurile au crescut până la cer. O nouă creștere de prețuri ne va strivi ca pe gândaci. Și astea se întâmplă într-o țară în care resursele minerale și de altă natură sunt multe, importante și nefolositoare pentru amărâții de români.

În toiul manifestărilor de protest, a apărut ceva nou. Taximetriștii cer eliminarea concurenței. Nu mai vor taxiuri de la Blot și Uber. Sunt și nu sunt de acord cu o astfel de cerere.

Se îngrădește libertatea, concurența, una din temeliile capitalismului puternic.

Păi, ar trebui lăsați oamenii să vină și să ofere servicii de taximetrie. Din păcate, sunt și aici mulți șmecheri care oferă curse, dar și prețuri de poveste. În concluzie, cred că o concurență ar trebui să existe. Taxiurile clasice, la noi în oraș, de exemplu, practică un soi de înțelegere între firme. Toți au același tarif. Parcă suntem la piață, unde toți vând roșii la același preț. Apoi, comanzi un taxi și aștepți de ți se acrește. Cinci, zece și chiar mai multe minute. O explicație ar fi traficul complicat la ore de vârf, dar mai este și indolența unora. De aceea ar prinde bine un pic de concurență. Dacă taximetriștii clasici ar avea tarife corecte, ar veni la timp, ar avea condiții bune nu ar mai merge lumea la concurență. Nu?

Mai mult, unii dintre șoferi habar n-au unde sunt diferite ținte din oraș: străzi, sau imobile de referință. Și trebuie să le explici minute în șir cam cum se ajunge unde vrei să mergi.

Parcă  văd că, în urma acestor proteste și a măsurilor ce vor fi luate de noii guvernanți, se vor mări tarifele la taxiuri, iar concurența va merge la fel ca și până acum: prost și scump.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.