• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Colţu’ meu / Prietenii lui Cătălin Cherecheş sau cum pot pierde liberalii la parlamentare

Alegerile parlamentare se apropie cu paşi repezi, iar partidele trebuie să scoată din jobenul politic candidaţii pentru colegiile maramureşene. Cele două tabere, USL şi PDL au reacţii interesante, neaşteptate şi de neînţeles, de multe ori.

La mijloc se află PP-DD, un partid care poate da lovitura, în funcţie de ce face Dan Diaconescu, dar şi de posibilii candidaţi pe care îi va avea în Maramureş. Cea mai delicată situaţie o are PNL. Liberalii maramureşeni au probleme în a prezenta candidaţi care să câştige colegiile care le vor reveni. Această situaţie a pornit de la faptul că primarul băimărean nu a fost cooptat în zona de decizie, deşi se ştie că are o mare influenţă electorală, pe zona Baia Mare. Liberalii, mai ales cei de la Bucureşti, nu au vorbit cu cei care aduc voturi, în speţă, aşa cum am mai spus, primarul băimărean. O atitudine greu de înţeles.

Dar cum lucrurile se mişcă, se spune că primarul cu cel mai mare număr de voturi pe ţară va susţine şi va promova candidaturile celor pe care îi preţuieşte şi îi consideră potriviţi pentru demnitatea de parlamentar. Contrar unor păreri, Cătălin Cherecheş îl va susţine pe Florin Tătaru pe colegiul câştigat în urmă cu un an şi ceva. Cristian Niculescu-Ţâgârlaş va fi susţinut pentru Senat-Baia Mare, de pe poziţia de independent, iar Ciprian Rogojan va fi susţinut, deşi el vine din partea ARD. Cici de la Sistem se gândeşte să intre în politică, având o notorietate demnă de luat în seamă, este şi băimărean şi prieten cu Cătălin Cherecheş. În aceste condiţii s-ar putea ca liberalii să nu obţină nici o parlamentară. Pe zona Mara este posibil ca Vasile Berci să piardă, la Tg. Lăpuş va fi foarte greu, iar prin alte locuri nu prea se anunţă nimeni care să fie în poziţia de favorit.

Cătălin Cherecheş doreşte ca Maramureşul să aibă parlamentari tineri, apropiaţi de el şi posibilităţile sale. Unii spun că are prea multă putere şi trebuie strunit, dar primarul băimărean a luat deja startul…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.