• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 1 Decembrie , 2020

Colţu meu. Paradoxurile pandemiei în Baia Mare

Încă o săptămână și alegerile parlamentare vor avea loc. Ca prin mi–nune, numărul infectărilor nu a mai crescut, spun vocile conspira–țio–niste. Sunt ținute la un nivel la care nu trebuie luate alte măsuri. Adică, nu trebuie anulate alegerile. Sunt teorii care circulă peste tot și care, probabil, vor influența alegerile, într-un fel sau altul. Fie nu vor veni la vot oamenii, fie vor vota contra. La a doua variantă pot fi alte două variante. Fie nu vor vota cu liberalii, fie nu vor vota cu pesediștii.
Dincolo de aceste calcule politice, situația prin orașul carantinat este relativ liniștită. Mai spre seară, dacă ieși nu prea mai este lume, nici pe stradă, nici prin magazine. Este chiar dezolant să umbli prin hipermarketurile băimărene aproape pustii. Peste zi sunt oameni la cum–părături, dar nu este chiar înghe–suială, ceea ce înseamnă că cetățenii au înțeles și respectă destul de bine cerințele autorităților.
Dar, întotdeauna există un dar, am constatat cu stupoare, chiar amăr–ăciune, că magazinele, aproape toate nu prea respectă ce s-a hotărât. Marile magazine au arătat cu mândrie, în urmă cu ceva timp, că s-au adaptat nevoilor și au montat acele sisteme de scanare a temperaturii celor care intră în magazin. O vreme au funcționat. Acum nu prea mai merg. Fie că mergi la Auchan, fie la Kaufland sau Carrefour, nu mai vezi ce temperatură ai. Nu funcționează aparatura ce pare destul de sofis–ticată și scumpă. Toate indică eroare. Iar lumea intră și tot intră. Asta înseamnă că unul pozitiv poate intra și transmite ușor virusul nenorocit ce ne face viața grea. La alte magazine, Lidl, Selgros, se merge pe măsurarea temperaturii de către cel care este la intrare. Omul de la pază cu un termometru. Dar și astea, cred, nu prea sunt valabile. Paznicul pune acel termometru spre tine, cu un gest plictisit, nici nu se uită ce indică și îți face un semn scurt, din încheietura mâinii, că poți intra. De multe ori omul de la intrare nici nu este acolo.
Acesta este paradoxul momentului. Oamenii, în mare măsură, țin cont de măsurile de protecție, iar magazinele nu prea își fac treaba. Ciudat. O nouă temă pentru conspiraționiști.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.