• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2012

Colţu’ meu / Oraşul şi aleşii lui

Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” şi consilier local, a venit la ultima şedinţă de Consiliu Local cu o propunere pe care a prezentat-o aleşilor, o propunere surprinzătoare, dar care se înscrie pe linia modernizării Băii Mari.

Tedi a vorbit aşa cum doar el ştie. Aflat în zi de graţie, Teodor Ardelean a venit cu un proiect cultural în care Biblioteca, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local, va stimula, cu deosebire în rândul tinerilor, sentimentele profunde de dragoste civică pentru oraşul în care trăiesc.

Astfel, nu mai puţin de 12 concursuri ar putea fi organizate în formula de parteneriat propusă, pentru a scoate în evidenţă frumuseţile oraşului, atracţiile oraşului, oportunităţile oraşului. Concursurile sunt de la foto, la desene, reportaje, materiale scrise, cântece, artă, istorie, cam tot ce ne putem gândi că ar fi de folos cetăţii. Aceste concursuri se adresează, în special copiilor şi tinerilor, dar şi adulţilor, pensionarilor, arhitecţilor, istoricilor, jurnaliştilor.

Nu ştiu dacă propunerea va prinde viaţă în forma prezentată sau altfel, sau dacă va prinde.

Vreau să subliniez un fapt care mă bucură. Avem un primar care se mişcă lejer pe zona administrativă. Cătălin Cherecheş este mobil, inteligent şi nu se sperie de unele sau altele. Am aşteptat ca din noul CL să apară şi aleşii care vor fi pe măsura primarului. Tedi a ieşit în „arenă”. El este un luptător şi vrea să facă multe în folosul comunităţii. Ştie să tragă la căruţa administraţiei, se îngrijeşte de Bibliotecă, „oul de aur” al oraşului, dar vine şi în întâmpinarea primarului. Am mai văzut că la Comisia de Urbanism, condusă de Ilie Tudor există o altă abordare ca până acum. Se merge pe teren, se discută şi se hotărăşte ce este mai bine. Se merge în pas cu primarul.

Ce poate fi mai bine, mai frumos ca cei aleşi de băimăreni să muncească pentru Oraş!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.