• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 05 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 5 Noiembrie , 2015

Colţu’ meu / Noi, fraierii judeţului!

În urmă cu două-trei luni nu credeam că voi aborda subiectul apa din Baia Mare. Am crezut în teoriile idioate, că suntem nevoiţi să tragem pentru cei mai amărâţi din acest judeţ, respectiv comunităţile care nu au resurse pentru a trage apa şi canalizarea la oameni, iar oamenii nu prea au bani pentru a plăti apa pe care o consumă.

Am avut nevoie de câteva ieşiri prin judeţ ca să îmi dau seama că sunt neadevăruri în toată această poveste. Adică, mulţi oameni nu vor apă de la cişmea, ei folosesc apa din fântână şi nu vor să renunţe la ea. Sunt mulţi care nu vor să plătească, nu mă refer la cazuri sociale, deoarece aşa sunt obişnuiţi. Nu plătesc! Nu plătesc nimic, chiar dacă au venituri din care ar putea plăti ce consumă, nu mai mult. Apoi, am văzut ce afaceri se fac pe ici-colo. Se bagă apă preferenţiat, se foloseşte apa pentru udat grădini, apă furată din reţea, se umplu piscine cu apă furată din reţea, adică apă pe care trebuie să o plătească cineva. Şi aşa ne-am trezit noi, cei din Baia Mare, fraierii judeţului.

Mai mult, avem un  oraş ciuruit de lucrări necesare, după cum se spune, dar am fost asiguraţi că vor fi refăcute covoarele asfaltice, trotuarele sparte într-o veselie şi astupate în grabă, asfaltate pe jumătate, doar pe acolo pe unde se circulă intens. Capetele acestora sunt lăsate de izbelişte. În unele locuri ce a fost asfaltat s-a surpat. Apar găuri în care riscăm să intrăm ca şi nefericiţii ce deschid calea marilor demnitari ai României. Cât a fost vară, toamnă, au existat pâlpâiri de speranţă că se vor repara porţiunile săpate şi lăsate… Nu s-a întâmplat în multe locuri, vine iarna, noroiul, frigul şi zăpada vor desăvârşi ceea ce a început indolenţa unui constructor şi cei care îi veghează.

 

Degeaba se face într-un loc un lucru bun, dacă rămân astfel de mizerii prin cartierele greu încercate în toate perioadele de timp, de dinainte şi de după Revoluţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.