• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Septembrie , 2022

Colțu' meu. Nimic nou

Vara e nașpa pentru cei care fac presă. Căldură mare, motiv pentru care tot felul de șefi sunt plecați, ba în concediu, ba cu probleme de teren. Directori, inspectori, șefi de servicii, de pluton, de grup au plecat. La instituțiile statului, dar și la multe din cele private nu mai găsești picior de șef. Dacă ai de făcut un material, nu prea ai cu cine vorbi. La fel și cu politicienii. Majoritatea la munte, la mare, prin Grecia, Turcia, Bulgaria. Cele mai dorite destinații. Anul trecut și în urmă cu doi ani, verile au fost ocupate de pandemie. Izolarea în case din motiv de virus nenorocit ne-a creat un disconfort din care nu am reușit să ne revenim, încă. Se spunea atunci că, după pandemie, nimic nu va fi la fel. Acum, e adevărat că pandemia încă nu s-a terminat, lucrurile parcă au intrat într-o normalitate relativă. Primul semn de normalitate este mersul în concediu. S-au înghesuit șefii de deconcentrate, mai ales, să plece, musai, afară. Pe de altă parte, litoralul românesc a înregistrat scumpiri cum doar în România se pot întâmpla. În vestul Europei, lucrurile stau nasol din motiv de război în Ucraina. Pe canalele TV românești se dau știri catastrofale despre situația din vest. Dacă vorbești cu prieteni de pe acolo, lucrurile nu sunt chiar atât de rele. Cineva din Italia mi-a spus că sunt informați de ce se întâmplă cu gazul și energia electrică, dar cam atât. Iar în privința alimentelor, singurul semn de criză alimentară, deo­cam­dată, a fost lipsa uleiului alimentar. Din când în când.
Revenind la vacanța de vară, dacă ai de făcut un material pentru ziar, te lovești de lipsa celor care ar trebui să dea răspunsuri.
Din această perspectivă, lucrurile sunt ca înainte de pandemie. Și atunci vara era gol de șefi. Iar peste câteva zile începe școala cu problemele ei. De asemenea, va începe o nouă campanie pentru noile vaccinuri împotriva virusului nenorocit, dar și problemele pe care războiul de lângă noi le ridică.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.