• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 12 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Aprilie , 2013

Colţu’ meu / Judeţ nenorocit, caut negociator imun la praful de diamant al vrăjitoarelor

Maramureşul mai are o problemă, pe lângă multele probleme moştenite

sau create de cei care nu iubesc acest ţinut.

La toate întâlnirile astea la care se discută de regionalizare, am un pitic legat de acest subiect, trebuie să meargă specialişti. Dacă nu în domenii ce ţin de problema regionalizării, măcar în arta negocierilor! Ce ar însemna asta? Că cel ce reprezintă judeţul ştie cum să pună problema, ştie să ceară pentru a primi cât mai mult.

De foarte mulţi ani s-a trecut peste acest aspect. Pur şi simplu îţi vine să îţi iei câmpii, văzând cât de proşti putem fi. Altă explicaţie nu există. Este plin judeţul acesta de oameni care ar putea face sau chiar au făcut cinste Maramureşului. Sunt mulţi maramureşeni, băimăreni plecaţi pe alte meleaguri să facă carieră şi au făcut. Ei sunt cei mai buni mesageri, cei mai buni negociatori. M-am întrebat de multe ori, de ce nu se bagă să lupte pentru judeţ? Am primit răspunsuri, de la ei sau de la alţii. De la gânditori.

Nu se bagă pentru că statutul lor nu este recunoscut. În principiu, nu vor bani, dar vor recunoaşterea meritelor, a capacităţii, a potenţei intelectuale.

Ce ne-a rămas prin cotloanele administraţiei maramureşene, folosim pe post de negociator. Cum poate un om care nu a făcut nimic concret pentru acest ţinut, să vină acum şi să fie însărcinat (fecundare în vitro) să vorbească în numele celor mulţi.

Nu se va obţine, evident, nimic, deoarece asupra Maramureşului a fost suflat praf de diamant din mina zânei rele, un praf folosit pentru cea mai puternică vrajă administrativă. Cea a neputinţei.

În poveste, apare la un moment dat o prinţesă care sparge vraja, blestemul, fiind imună la vraja prafului de diamant.

Pe stil modern, s-ar spune că vine cineva mai tânăr care sparge barierele astea nenorocite ce ne ţin aici, legaţi de glie. La modul nasol. Adică, suntem sclavii propriei noastre neputinţe.

Cine a reprezentat Maramureşul nu cu mult timp în urmă?

Despre asta vorbesc! Tot ei!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.