• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Octombrie , 2022

Colțu' meu. Înot și bazine pentru înot

Bazinul de înot descoperit va fi terminat, așa cum am scris și în materialul despre acest subiect, în cursul anului viitor. Până atunci se fac speculații, se aruncă cu păreri cu privire la banii alocați, de parcă asta este mai interesant. Pe de altă parte, este interesant cine dă banii și de ce. Știut fiind că în România nimic nu este finanțat fără vreun interes. În cazul unui fost ștrand care ar fi interesul? Păi, nevoia sportivilor înotători de a avea o bază de antrenament și pentru concursuri. Dar și a politicienilor de a bifa din multele promisiuni electorale.
Cele două situații se întâlnesc undeva la mijloc. Și este bine pentru toată lumea. În teorie. În practică lucrurile nu stau chiar  așa. Baza sportivă  se face, dar apoi încep chel­tuielile curente și pentru sus­ținerea activității. Sportul românesc, mai puțin fotbalul, unde se duc bani serioși, e drept că se face în general din surse private, dar este subfinanțat. Vorbind despre  bazin, am aflat multe lucruri interesante. De exemplu, pentru clorinarea apei de la bazinul acoperit se folosesc fonduri însemnate. Câte 4.500 de lei la două săptămâni pentru clorul folosit. Și mai sunt de cumpărat și altele. Apa din bazin este curată și fără probleme. Analize se fac în fiecare zi și la o săptămână vin cei de la SANEPID pentru analize mai complexe. Din acest punct de vedere este foarte bine. Dar toate acestea necesită  fonduri însemnate și constante. Când va fi dat în folosință și bazinul descoperit, factura va crește substan­țial. Acolo necesitățile sunt mai mari deoarece bazinul este mai mare, mai adânc și sistemele de curățare sunt mai complexe. Până la urmă e bine că vom avea două bazine în care se va putea face înot, chiar și de performanță.

În Baia Mare sunt vreo opt cluburi în care se face înot, ceea ce arată că există un interes real pentru practicarea acestui sport. Desigur lumea așteaptă și ștrandul pentru toți. Se lucrează și la acest subiect.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.