• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 August , 2024

Colțu`meu / Încep jocurile olimpice din administrația maramureșeană

Au început negocierile politice pentru alianțele din cadrul Consiliului Local și cel județean. Consultări, negocieri firești după alegerile locale, cele care au desenat o nouă putere politică în județ, în Baia Mare.

 

Primele discuții au fost cu cei de la UDMR. De asemenea, o abordare firească. Maghiarii maramureșeni, băimăreni, au reușit să obțină mandate, după o perioadă în care au stat pe tușă. Acum au venit cu un apetit administrativ justificat și vor încerca să obțină tot ce vor. Se pare că la Primăria Baia Mare nu vor avea probleme. Sunt bine primiți. Până la urmă, așa e în politică. Unii vin, alții pleacă. Dar...întotdeauna există un dar. La Baia Mare funcția de viceprimar va fi ocupată de „văru lu ăla mic de la muzeu”. Din păcate, în mandatul trecut, acest văr s-a cam dat în stambă cu privire la situația de la muzeu. Sperăm să nu o facă în continuare. Nu credem că va fi liniște și, probabil, cei care sunt acum la butoanele puterii ar trebui să fie atenți. Cu un viceprimar și un vicepreședinte la județ, maghiarii vor începe să facă ce au tot făcut. În primul rând, va fi un asalt asupra instituțiilor de cultură din Baia Mare, din Maramureș. Se știe că UDMR are o fixație pe aceste instituții din Transilvania, din Maramureș, Satu Mare și spre Mureș.

 

Noi am scris mult pe acest subiect. Am fost contestați sau lăudați. Nu acesta este scopul. Nu dorim nici înjurături, nici laude. Vrem să fie lăsată cultura maramureșeană în pace. Probabil, asaltul cel mai mare va fi pe Muzeul de Artă și pe Colonia Pictorilor. La muzeu, micul Robi de-abia așteaptă să fie susținut pentru eternitate. Ce importanță are că au plecat toți specialiștii și au rămas doar aplaudacii imposturii?! La colonie, lucrurile sunt altfel.  Acolo există oameni care luptă.

 

Sperăm ca administratorii să țină cont de aceste aspecte. Să nu lase cultura în linia a doua a preocupărilor. Să fie o prioritate, deoarece fără cultură suntem ai nimănui. Suntem români, trăim în România, chiar și maghiarii sunt români și trebuie să aibă grijă de cultura românească, cea maghiară... la Budapesta!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.