• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 22 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iulie , 2021

Colțu' meu. Gunoi, gunoaie, gunoieri...

În plin scandal al gunoiului me­najer există o anumită parte a populației care nu are probleme cu acest subiect.
Se știe că nu avem groapă de gunoi conformă, că se folosește temporar un spațiu de depozitare și se mai știe că peste vreo doi ani nu vom mai avea unde duce gunoiul menajer din Maramureș. Pare absolut incredibil un ase­menea deznodământ. În 30 de ani toate administrațiile care s-au perindat la județ, în orașe și comune nu au fost în stare să gă­seas­că un teren pe care să  se construiască o groapă de gunoi conformă, care să respecte cerin­țele de mediu. Când te duci spre Italsofa, de undeva din stânga apare un munte ce stă parcă,
într-un echilibru precar. Ai impresia că urmează să se dărâme. Dacă te apropii de acest munte te cuprinde dispe­rarea. Păsări de tot felul lucrează pe gunoaiele depuse de ani de zile, probabil se mai cresc porci, iar romii obiș­nuiți cu această activitate umblă, caută, scot de acolo fel și fel de deșeuri, de la sticle de plastic la cutii de carton, doze de bere și alte băuturi. Gunoaiele sunt împrăștiate pe suprafața dealului, a muntelui, iar vântul, atunci când se por­neș­te ia pe sus gu­noaie, mirosuri și tot ce mai este pe un munte de gunoi.
La o scară mult mai redusă se întâmplă pe platformele de gunoi dintre blocuri. Ăștia de la Drusal au pus niște chestii, nu știu cum se numesc, containere de plastic de diverse culori. Murdare, infecte, vai de mama lor. În ches­tiile astea cetățenii plătitori de  taxe și impozite trebuie să pună prin niște fante unsuroase, mi­zerabile sticle, produse din plastic și de hârtie. Ar fi un fel de reciclare, de selecție a gunoiului menajer. O prostie de fapt. Altfel s-ar face așa ceva. Dar la noi merge și așa. Culmea este că mulți cetățeni, trecând peste mi­zerie pun în containerele astea parte din gunoi, conform etiche­telor de pe containere. Ei, pandemia s-a mai potolit așa că romii vin din nou la colectat. Răstoarnă aceste containere scot din ele gunoiul pus și duc ce le convine. Restul gunoiului ră­mâne pe jos, pe lângă platformă. Când vine mașina de la celebrul Drusal, se golesc containerele de pe platformă, iar gunoaiele de pe jos sunt luate sau nu, după cheful echipajului de pe mașină.Mizerie mare!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.