• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 August , 2012

Colţu’ meu / Ghici oglinjoara mea, care partid e mai puternic?

Ultimele săptămâni au fost horror din punct de vedere politic, social, economic, cultural, sportiv, nu ştiu dacă am scăpat ceva.

De la un amărât de referendum, am ajuns să fim băgaţi în fel şi fel de statistici, discuţii, sfaturi şi trageri de urechi. Noi, ca ţară, şi noi, ca popor. Şi nu o spun pentru că văd la televizor, ci pentru că prieteni de prin Europa transmit semnale din această categorie.

Au fost zile nebune, din care nu s-a mai înţeles nimic. Şi analiştii politici au capotat. Fiecare, în funcţie de tabără, a repetat la nesfârşit acelaşi lucru. În astfel de condiţii e greu să îţi dai seama cine a pierdut, de fapt.

Nu sunt un analist, îmi place politica, dar acum mi-a fost greu să „văd” cine şi ce. De vreo două zile am primit câteva capete de informaţii. Nu bag mâna în foc, dar sunt interesante. Le-am analizat, deşi nu sunt un analist şi am tras o concluzie. A mea, care este neimportantă şi de neluat în seamă. Gândindu-mă ce să scriu la rubricuţa din minunatul nostru săptămânal, am ajuns la acest subiect de care sunt sătul: cine a pierdut din toată această poveste? Liberalii, spun eu! Se vorbeşte că la Bucureşti este o oarecare frământare între liderii liberali. Se pare că ar fi două grupări, una în jurul lui Antonescu, iar a doua în jurul lui Tăriceanu. Se mai spune că fostul prim-ministru liberal ar avea şi o relaţie, cel puţin interesantă, cu Ungureanu. Dacă privim şi scena politică cu apariţia sau freamătul unor partide mai mici, dar şi mult trâmbiţatul proiect al unei drepte politice puternice, parcă începi să te gândeşti.

Într-un astfel de context, USL-ul nu prea mai are nici un rost.

 Pe fondul ultimelor evenimente, s-ar putea ca PDL să mai recupereze din ce pierduse înainte de referendum. Unii spun că la alegeri ar strânge spre 30% din voturi. Sigur, USL ar scoate peste 50%, dar dacă facem o secţiune în acest procentaj ipotetic, ar rezulta că PSD are peste 30%, iar PNL, undeva spre 20%. Şi aşa, liberalii ar fi tot a treia forţă politică, aşa cum era şi înainte de apariţia USL. Poveşti politice, dar unii lideri liberali au început să mârâie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.