• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iulie , 2023

Colțu” meu. De ce unii pot, iar cei mulți, nu?

 Zilele trecute am fost la imobilele din intersecția Republicii cu Vasile Alecsandri. Trei blocuri mai mici lângă complexul Europa. Imobilele au fost terminate și acum au fost repartizate. În sfârșit... Blocurile erau de pe vremea lui Ceaușescu.  Acolo urmau să se facă apartamente pentru securiști. Atunci și după Revoluție nu am avut curiozitatea de a le vedea. Ei, ele au fost terminate după ce au fost ținute în paragină de structurile militare ce și-au însușit tot felul de obiective. Noroc cu primăria că le-a terminat. Și am văzut ce apartamente mișto sunt în cele trei blocuri. Băi, frate! Nu vezi în Baia Mare astfel de apartamente. Camere mari, bucătărie pătrățoasă, două băi terase la camere, ce mai... de top. Nu erau proști securiștii. Că blocurile au fost proiectate pe vremea aceea.

Acum se construiesc blocuri frumoase la exterior și nașpa la interior.În primul rând nu se fac decât cu trei sau două camere și eternele garsoniere. La blocurile frumoase pentru structurile militare erau și patru camere.

Acum nu poți la patru camere pentru că cei ce ridică blocuri nu mai fac astfel de apartamente. Ei zic că sunt prea scumpe și nu au cerere. Ceea ce nu cred că e real. De fapt vor să facă profit cât mai mare. Fac  apartamente cu trei camere, cică, din care sufrageria este deschisă cu așa-zisa bucătărie, din start o cameră este anulată. Și rămân doar două. Pentru o familie mai mare, doi copii, de exemplu este greu să se descurce cu astfel de apartamente. Cât sunt copiii mici mai merge, dar după ce mai cresc, dacă ai băiat și fată, e greu. Fiecare copil trebuie să aibă camera lui. În fine, complicat. Poate și de aici nu prea mai vor tinerii să  aibă copii sau mai mulți copii. Îți trebuie condiții, iar în ziua de azi nu prea ai. Cineva îmi spunea că este mai ieftin să îți faci o casă decât să cumperi un apartament cu patru camere. Posibil. Dar sunt persoane care ar putea să cumpere și astfel de apartamente. În plus, să nu uităm că mulți tineri au parte și de ajutorul părinților, poate au și salarii bune care le permit rate pentru așa ceva. Sunt situații și situații. Mafioții care construiesc nu se gândesc decât la profitul lor imediat. Apartamente mici pentru că încap mai multe într-un bloc. Mizerie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.