• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iunie , 2012

Colţu’ meu / Cui i-e frică de Partidul Verde, cui i-e frică de Vasile Coman?

Această campanie electorală a început să derapeze, deşi erau semne că nu vor fi probleme deosebite. Şi totuşi!

Sunt subiectiv, repet acest lucru pentru a nu fi interpretat greşit. Este vorba de prietenul meu, Vasile Coman, candidatul Partidului Verzilor la preşedenţia Consiliului Judeţean. Ca între prieteni, oricum nu are foarte mulţi, în această zonă publică, electorală, nu are nici bani pentru a obţine prietenii, ne consultăm, schimbăm idei de genul, cum a fost, cum ar fi, ce ştii…Nu îmi place să dau sfaturi, dar în cazul lui Vasile am vorbit cu el, de fiecare dată, când s-a putut. Într-o seară m-a sunat să îmi spună că va merge în Centru Vechi, unde venise o caravană televizată a unui post naţional. Caravana avea menirea de a prezenta în direct, la ore de audienţă, discuţii cu candidaţii la Primăriile reşedinţă de judeţ şi la preşedinţia Consiliului Judeţean. Am aşteptat să îl văd pe Vasile pe sticlă. S-au perindat o parte a candidaţilor la CJ, dar nu şi el. Nici candidatul PDL. Apoi am aflat că în cazul lui Mircea Man nu ar fi vrut prezidentul. Dar Vasile Coman nu a fost primit deoarece nu era pe opis. Partidul Verde nu apare în desfăşurătorul lor. O fi partid mic, dar sunt şi mai mici şi ele au apărut. Ar putea fi o întâmplare, dar a doua zi, la Radioul Naţional, la o emisiune electorală cu cei care candidează din toate zonele ţării, Partidul Verde Maramureş a ştiu că vor avea şi ei un minut, „minutul de aur” pentru candidatul la CJ. Am aşteptat ca fleţul în gară o oră. Nimic. La telefon, Vasile Coman, prietenul meu, era amărât. Nici aici nu i s-a permis să intre în direct. Nu se ştia de ce, dar aşa erau directivele. Deja nu mai poate fi o întâmplare!

Am aflat ulterior, că o alianţă mare de partide a dispus ca Partidul Verde să nu fie popularizat, mai ales aici în nord!

Dacă e aşa, mai murdar de atât nu se poate!

Comentariile celorlalți

Luisa Nerut pe 17.06.2012 la 12:56
Cum sa fie promovat Partidul Verde cand membrii sai spun tuturor "verde-n fata" cand ceva nu merge? Cum sa fie promovat domnul Vasile Coman, acest domn, cu un suflet de aur, care s-a implicat in tot ce inseamna mediu, oameni, locuri? I-am urmarit cateva discursuri efectuate in cadrul Partidului Verde si mi-am dat seama ca de fapt nu urmareste sa obtina o pozitie inalta pe scena politica, ci chiar ii pasa de semeni si de acest Maramures pe care si-l doreste cat mai verde si cat mai curat! Nu marimea partidului conteaza, ci calitatea oamenilor care il alcatuiesc. Partidul Verde este mic ca numar de membrii, dar in sufletul fiecaruia predomina daruirea, frumusetea si dorinta de mai bine. Partidul Verde, construieste, nu distruge, iar acest lucru trebuie inteles de toti locuitorii acestei tari! Cat despre domnul Vasile Coman, stiu... cele intamplate nu-s deloc placute, dar tocmai pentru acest lucru trebuie sa lupte mai departe, pentru ca nu va fi singur! Si ca sa spun si eu "verde-n fata", chiar cu riscul de a supara pe unii, e momentul ca omul de rand sa se trezeasca si sa-si cunoasca scopul in viata asta! Sa nu mai accepte in viata lor oameni care promit si nu fac, oameni care le distrug fiinta si mediul in care traiesc! Viata lor este mai importanta decat orice promisiune care la un moment dat s-a dovedit ca a fost "fardata" frumos de catre cei care detin puterea. Cu toate astea, mergem inainte!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.