• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Octombrie , 2012

Colţu’ meu / Cu psihologii la psiholog

Întâlnirea tinerilor cu primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a avut un final neaşteptat. Tinerii care susţin că îi reprezintă pe tineri sunt un fel de catastrofă.

Generalizez, deoarece nu îi cunosc pe toţi, dintre cei prezenţi la întâlnire, sunt printre ei şi tineri care au vocaţie spre conducerea unor organizaţii cu activitate corectă şi eficientă.Cu toate acestea, părerea lor, a liderilor, faţă de tineri, m-a înspăimântat. Nu ştiu de unde au tras concluzia cu 80% dintre tineri sunt drogaţi, beţivi, nesociabili şi cireaşa de pe tort, culmea, mai fac şi sex. Este de-a dreptul incredibil că tinerii au acest impuls spre aşa ceva.

Cei care au spus asta ca un fel de reproş, nu păreau a fi tipul de puritani. Apoi, am înţeles că ei au încredere în judecata, în analiza celor două tinere ce sunt de profesie psiholog, prezente acolo. Nici eu nu cred că tinerii din ziua de azi sunt aşa cum credeam că vor fi, dar nu la procente din astea. Ştiu că se consumă droguri, ştiu chiar şi şcoli unde se distribuie, nu ştiu tot, dar este un fenomen care nu poate fi negat. Din păcate, nimeni nu vorbeşte, nu declară, iar cei care ar trebui să facă ceva, nu fac. Asta e clar!Dar ăştia sunt un procent oarecare, adică mic în comparaţie cu tinerii care îşi văd de tinereţea lor în mod onest, chiar făcând şi sex, dar cu nişte preocupări specifice acestor ani. Nu putem vorbi de un conflict între generaţii în timp ce o astfel de caracterizare negativă vine chiar din partea tinerilor. Aceşti lideri s-au plâns că fac voluntariat, că nu îi plăteşte nimeni etc. O atitudine mercantilă greu de înţeles. Pe vremea noastră, tinerii organizau o grămadă de activităţi, fără a se gândi la bani. Unde sunt „ceaiurile dansante de pe vremuri”? Cu siguranţă că şi atunci se făcea sex!În timp ce tineri băimăreni îi făceau praf pe tinerii băimăreni, doi tineri băimăreni câştigau medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Coreea de Sud. Elevii Paul Draghiş şi Andrei Cuceu, profesor Lucian Stoian, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, au luat medaliile de aur, dar sunt doi tineri băimăreni obişnuiţi!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.