• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 26 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Octombrie , 2024

Colțu`meu / Copiii nimănui și neputința statului

A apărut pe fluxul media maramureșeană informația că două fete minore din sistemul de protecție al copilului, cel de la noi, au fost luate de doi nesimțiți și puse să se prostitueze. Parcă nu se mai termină. Astfel de cazuri au fost, au tot fost și cu ani în urmă la DPC. Fete puse să se prostitueze, fete duse în excursiile din Italia și care au fost subiect de prostituție. Și alte cazuri. Și atunci, ca și acum, autoritățile statului nu prea fac nimic. Dacă presa asta amărâtă afla de cazuri, se mai știa, iar dacă nu se află... Și sunt sigur că sunt și alte asemenea situații de care nu știe nimeni, decât cei în cauză. Niște copii ai nimănui pentru care, în anumite situații - să zicem alegeri - politicienii aduceau mâncare și îi mângâiau pe creștet. Copiii nimănui lăsați să fie violați, să se profite de ei. Incredibil că și în 2024 se mai pot întâmpla astfel de cazuri. Cine este vinovat? Cine nu își face datoria? Avem o instituție a statului cu cel mai mare buget, cu mii de angajați și unde, teoretic, nu ar trebui să  se întâmple porcării. De prostituție nici să nu mai vorbim. Și iar ne amintim și de cazurile cu haloperidol, de locurile în care își făcea apariția violența.

Spre comparație, recent, am fost la o asociație care se ocupă de copii cu deficiențe. Acolo lucrează o mână de oameni care au grijă de sute de copii cu handicap de fel și fel. De mai bine de 20 de ani o fac bine, atât cât poate fi bine în astfel de situații.

Deci avem o instituție a statului cu mii de angajați și un privat cu o mână de oameni. Unii ar spune că nu se poate face o astfel de comparație. Eu cred că se poate, sătul fiind să tot aud, să văd că niște copii ai nimănui sunt lăsați - altfel nu se poate spune - să fie violați, să fie duși la colț de stradă pentru prostituție. De oameni tineri care probabil nu lucrează, dar profită de „oportunitățile” oferite de cei care lucrează pentru stat. Vai și-amar de capul nostru!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.