• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 06 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Mai , 2015

Colţu’ meu / Control la DGASPC?

Am aflat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului a fost într-un control la DGASPC Maramureş. Când am auzit, mi-am spus că în sfârşit au venit cei îndreptăţiţi să verifice multele probleme din Direcţie, respectiv cele legate de cazurile unor copii abuzaţi sau agresaţi. Cazuri ce au apărut în presa maramureşeană şi la noi, evident. Minunatul nostru săptămânal a încercat prin textele publicate să determine luarea unor măsuri ce ar fi dus, din punctul meu de vedere, la o mai bună protecţie a copiilor din sistem.

Am cerut de nenumărate ori, mai pe româneşte spus, dreptate pentru fetiţele abuzate în Italia, ori cele însărcinate, ori copiii ce au suferit din cauza indolenţei unor angajaţi, ori asistenţi maternali… Am cerut dreptate şi pedepsirea celor vinovaţi. Nu am vrut cai verzi pe pereţi, ci doar dreptate pentru copiii aflaţi sub o umbrelă protectoare, dar din păcate găurită de indolenţă, prostie, ori interese personale. Că sunt şi din astea cu kilogramul.

 

Am auzit şi aştept raportul care ar trebui să apară pe aici, procedural. Vizita a fost din categoria fulger, se pare că a fost o zi în Baia Mare, apoi la Sighet şi Vişeu de Sus. Nu sunt optimist deoarece realităţile trecute nu mă lasă. Chiar dacă faptele prezentate în multe cazuri de presă erau clare, măsurile au fost luate în favoarea nesimţiţilor ce au girat funcţii de conducere în această mult încercată instituţie.

Iar debandada continuă. Se spune că fostul director Nicolae Boitor, ca să nu mergem mai departe, face ce face şi mai aranjează câte o cauză personală ori din familie. Din trasul de sfori, Nic a reuşit să mai angajeze o rudă, astfel că familionul lui are un număr consistent de reprezentanţi prin structurile direcţiei. El, Boitor, lucrează acum pe la ajutoare, un departament drag şi pe vremea directoratului. Păi, cum să laşi caşcavalul din mână şi să serveşti iarba verde, dar săracă în conţinut, pe pajiştea unor funcţii neînsemnate. Sunt unii care consideră că lor li se cuvine totul şi tot timpul.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.