• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Martie , 2023

Colțu̕ meu. Consumul de droguri cel de toate zilele

 Zilele trecute, o știre a trecut oarecum neobservată. În București, razie mare printre distribuitorii de droguri în licee și facultăți. Mulți dintre cei vizați sunt elevi ai școlilor bucureștene. Mai apoi au venit precizări și mai interesante. Unii distribuitori erau copii de demnitari români.  Copii de bani gata, cum a explicat un comentator al fenomenului.

După mine, asta ar fi trebuit să fie știrea principală, mai tare decât războiul ăsta nenorocit sau decât luptele politice dintre cei de la putere. Știrea este importantă deoarece, mult timp, oficiali ai statului afirmau că la noi, în România, consumul de droguri este destul de  redus, în raport cu alte țări. Dar anii au trecut și am devenit mult prea repede o țară în care consumul a crescut exponențial. Rămân la părerea că se consumă mult, de mulți ani, dar autoritățile de la toate instituțiile cu atribuțiuni în zona drogurilor fie au minimalizat fenomenul, fie nu și-au făcut datoria. Pot fi și interese financiare. Din droguri, ca și din gunoaie, se fac bani mulți, bani negri, care se duc în buzunare și portofele de tot felul.

Îmi amintesc că în Baia Mare au fost probleme la școlile orașului, mai ales în liceele de top, cu consumul de droguri.  Dar cei din poliție au negat constant fenomenul, iar conducătorii de școli, de asemenea. Probabil se țineau cu dinții de scaunele conducătoare. Cei din presă știu, politicienii știu, dar se vorbea doar neoficial și doar în locuri de genul: la o cafea. Și astăzi sunt localuri aflate în buricul târgului și în apropierea școlilor importante. Legea cu amplasarea la nu știu câți metri, sute de metri, mă rog, mi se pare o lege dată degeaba. Nu așa stârpești un fenomen nociv, mai ales în cazul elevilor. Dacă treci dimineața pe la  aceste crâșme, ca denumire generică, imposibil să nu dai și de elevi pe acolo. Nu e musai să consume droguri, dar e tot ceva nociv. Și în școlile băimărene este o atmosferă ca în serialele spaniole actuale în care fenomenul consumului și distribuției de  droguri sau alcool este la ordinea zilei. Aici ar trebui umblat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.