• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

Colţu’ meu / Ciumpalaca şi profesorii de română

Zilele trecute, profesorii care au dat examen de titularizare au avut mai multe şedinţe în care au fost scoase, un fel de-a spune, posturile din şcolile maramureşene. În Baia Mare au venit toţi dascălii din judeţ, în speranţa că în acest an vor reuşi să obţină statutul de titular. Dincolo de multele discipline, la care sunt multe locuri vacante, în special în Maramureşul istoric, am întâlnit o situaţie ca în Caragiale, la materii mai importante. De exemplu, la limba română nu a fost decât un post titularizabil, iar profesorii care s-au înscris la unul din centrele de examen nu au avut acces la acel unic post, din motiv că el era arondat la celălalt centru de examen. Nu mai spunem că profesorii nu au ştiut acest lucru, ei au completat fişele pe care au menţionat că doresc acest post. Dar nimeni nu le-a spus că el nu există de fapt. Care este raţiunea pentru care organizezi un examen de titularizare la limba română în condiţiile în care nu ai niciun post titularizabil, este greu de înţeles.

Şi aşa, morcoviţi, profii de română s-au dus la şedinţa pentru suplinire. Acolo, în câteva minute s-au epuizat puţinele ore existente în Baia Mare. După terminarea şedinţei, o ciumpalacă de la o televiziune locală a încercat să facă un material. A sărit precum o căpriţă, de colo-acolo, pentru a afla păreri ale profilor, care numai de interviuri nu aveau chef. Trebuie subliniat că li se băga sub nas, efectiv, microfonul şi se cerea imperativ un răspuns la o întrebare idioată. Exasperată că nu vor să spună nimic, cea care cred că face presă, a exclamat nervoasă, acolo, afară, că este clar de ce nu vor să vorbească: deoarece nu sunt în stare să lege două cuvinte!

A jignit peste o sută de profesori de română, care cu siguranţă că i-ar fi putut corecta transmisia seacă şi fără conţinut. În general nu scriu despre ziarişti, nici acum nu dau nume, dar poate ciumpalaca va citi şi va înţelege. Faptul că ai o cameră video în spate şi o legitimaţie în buzunar nu îţi dă dreptul să fii nesimţit.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.