• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 08 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 August , 2014

Colţu’ meu / Cine rezolvă cazurile nerezolvate ale Maramureşului?

Am citit o statistică a realizărilor poliţiştilor maramureşeni. Totul pare a fi bine, foarte bine. Dar statistica are două tăişuri. Depinde de unde pleci şi la ce te raportezi. Dacă facem referire la infracţiunile mărunte, Poliţia lui Mărincaş are rezultate, dar poate nici în această zonă. Dacă ne raportăm la cazurile mari, la cele care au ţinut prima pagină a ziarelor, situaţia este sumbră. Niciunul din aceste cazuri nu a fost clarificat, rezolvat…

Furtul de la Muzeul de Istorie, furtul de la Mineralogie, furtul de pe Gutâi, cazul de la Finanţele Publice Maramureş, multele porcării de la DGASPC, economice, dar şi decesul unui băiat în condiţii tragice, sau cazurile cu fetiţele violate, abuzate etc… Cine ar trebui să facă ceva, adică să rezolve? Ca un cetăţean ce plăteşte impozite, spun că Poliţia! De când este Viorica Mărincaş la comandă, nu s-a mai auzit nimic. Suntem judeţul în care nu se întâmplă nimic.

Maramureşul a mai avut o perioadă în care se spunea că e judeţul în care nu se întâmplă nimic, atunci era pe politic, acum pe multe alte zone.

Din puţinele discuţii, pe la conferinţele de presă, rare şi fără conţinut, am aflat că multe astfel de cazuri pe care presa le tot reclamă nu sunt sesizate de nimeni. Păi noi ce facem?

Există şi instituţia autosesizării! Prin alte părţi, aici…

 

În timp ce scriam acest minunat text, mi-am amintit şi de cazul de la Arhive, acele crime înfiorătoare.

A fost vâlvă atunci, după care s-a lăsat tăcerea! Astfel de cazuri pot fi rezolvate şi peste ani, nu trebuie să fie neapărat din mandatul tău de şef. O concluzie se întrezăreşte. Viorica Mărincaş a venit la comanda Inspectoratului pe o filieră politică, chiar dacă toţi neagă, după care a dat bine ca judeţul să aibă o femeie la comandă, singura în ţară, aşa cum a trebuit să avem subprefect sau prefect maghiar, un judeţ în care s-au făcut multe experimente politice.

Dacă în zona administrativă experimentele vin şi se duc, la o instituţie precum Poliţia trebuie să ai comandanţi puternici, profesionişti şi care rezolvă toate problemele, şi cele mici, şi cele mari, grele. Altfel…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.