• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iunie , 2023

Colțu’ meu. Cei care fac grevă și cei care nu fac

 Dacă te uiți la televizor, grevă. Dacă citești ziarele, grevă. Dacă ieși să te plimbi în oraș, din nou grevă. Profesorii, polițiștii, cei din sănătate, de la penitenciarii și de prin armată cer măriri de salarii și alte beneficii. Nici nu știi ce să  crezi. Cu siguranță, toți au dreptatea lor. După ce muncesc, doresc să aibă cu ce duce o viață decentă. Cu toate acestea, parcă lucrurile nu stau chiar așa. De exemplu, cei din armată și polițiștii vor rezolvată problema  pensiilor speciale. Chiar se folosesc de războiul de lângă noi, spunând că vor exista probleme mari pentru restul dacă ar fi un război generalizat. Ca atare, ei ar trebui să fie plătiți pentru eforturile pe care le fac în situația asta, de război.

Eu sunt printre cei care au făcut armata și îmi amintesc de viața ofițerilor și a subofițerilor de atunci. Am prins chiar și un OG, o situație mai nasoală decât cea de acum. O situație de război, să spunem. Păi, cei din armată au avut o viață  grea. Multă muncă și care trebuie răsplătită corespunzător.  Dar aveau și o situație bună. Erau cu un statut social respectat. Aveau ținute, mâncare, aveau timp și de distracții. Și an după an, își duceau existența pregătindu-se pentru un război care nu a mai venit.  Au ieșit la pensie și încă ce pensie.  La fel și cei de acum, chiar dacă lucrurile s-au schimbat din anumite puncte de vedere. Dacă ar fi să facem o comparație cu alte categorii sociale, ne-am pune semne de întrebare. De exemplu, femeile care lucrează în fabricile de confecții, în filaturi, sau muncitorii din fabricile pentru utilaje ori în combinate. Toți ăștia lucrează de se rup. Muncesc mult mai mult decât cei din armată.  Iar după o viață de muncă, au niște pensii jenante. O mie și ceva, două mii și ceva, față de zeci de mii cât au cei care lucrează cât lucrează și se pregătesc pentru un iluzoriu război.

Dacă ar fi să fie, cei care merg la război vor putea fi răsplătiți pentru serviciile aduse. Dar...cei cu puțin ce să facă? Ei nu pot ieși la grevă, nu se văd, deși sunt cei mai mulți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.