• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 02 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Octombrie , 2016

Colţu’ meu / Cât câştigă primarul din Vima Mică?

În urmă cu câteva săptămâni am aflat că în Vima Mică, micuţa localitate maramureşeană, primarul se crede un fel de „mic Dumnezeu” din moment ce s-a implicat până la perciuni în concursul pentru funcţia de director la Şcoala Generală din localitate.

Nu am vrut să scriu atunci despre întâmplările de acolo pentru a nu se spune că fac presiuni asupra alesului. La concursul organizat de Inspectorat s-au înscris doi candidaţi, iar în urma rezultatelor a câştigat cel mai bun. Din întâmplare pierzătorul a fost pupila primarului şi a preotului greco-catolic din sat.

Nu vreau nici acum să explic toată tărăşenia din moment ce lucrurile

s-au aşezat în matca firească. Dar primarul nu poate accepta, probabil din moment ce se poartă mizerabil cu profesorii şcolii.

Trebuie să precizez că nu am vorbit cu directoarea, nu domnia sa mi-a spus cele de mai jos. Nu o cunosc! Dar parcă m-am săturat ca în învăţământul maramureşean să vină fel şi fel de neaveniţi să facă ordine după cum le dictează unicul neuron pe care îl au.

Primarul a ajuns la concluzia că nu poate colabora cu Şcoala din motive necunoscute de mine, dar previzibile.

Se spune că un primar colaborează cu Şcoala dacă se înţelege bine cu directorul, dacă nu, nu!

Ceea ce e o tâmpenie! Cel puţin acolo, în Vima Mică. Primarul are nişte probleme cu familia directoarei şi le transferă în spaţiul public, instituţional. Mai mult, primarul le-a spus profesorilor că nu le poate plăti naveta decât într-o anumită sumă, evident mai mică decât cheltuielile profesorilor. Adică, mai mulţi profesori fac naveta din Tg. Lăpuş pentru a-i pregăti pe pruncii din Vima Mică şi pentru acest privilegiu trebuie să scoată şi bani din buzunar, de parcă salariile profilor sunt la nivelul salariului unui primar, de exemplu.

Cred că ar trebui să mergem acolo să luăm un pic la purecat ce a făcut stimabilul ales, de ce are comuna drumuri mizerabile şi cam toate stau să cadă pe acolo. Să vedem de ce îşi încasează salariul lună de lună, fără penalizări, pentru că sunt drumuri proaste, în timp ce profesorii îşi rup maşinile şi mai şi plătesc pentru o aşa distracţie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.