• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 05 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Iulie , 2015

Colţu’ meu / Baia Mare, oraş în care se consumă cocaină. O spune Poliţia!

O ştire mică din presa mai mare sau mai mică a trecut neobservată din cauza frământărilor de pe scena politică românească. Am aflat cu stupoare că în Maramureş totuşi se consumă droguri, şi încă cum! Structurile specializate în lupta antidrog au reţinut doi indivizi de aici şi vreo trei de pe alte meleaguri pentru deţinere şi comercializare de droguri de mare risc, în special cocaină şi pastile ecstasy. Ca să vezi! Gramul de cocaină era la spre un milion de lei vechi, dar era vândută în pliculeţe de cinci grame.

Locaţia preferată de traficanţi sunt cluburile de noapte, locuri în care tinerii se duc la distracţie maximă, după cum se vede.

M-am certat de multe ori cu unii şi alţii pentru aceste cluburi. Există o teorie ce spune că aceste cluburi sunt locuri nevinovate, în care tinerii vin şi se distrează aşa cum făceam şi noi în urmă cu vreo 30 şi ceva de ani, poate chiar mai mult. Nu am fost de acord cu această teorie, deoarece ştiu de la surse sigure că droguri s-au vândut dintotdeauna în astfel de stabilimente. Cu ani în urmă, ceva mai puţin, acum cu mai mult curaj şi tehnică, în cantităţi mai mari, probabil. Doar cei de la asociaţia antidrog nu ştiu că în Baia Mare se consumă în draci.

Am şi scris nişte materiale pe această temă, disperat fiind că o doamnă de la Poliţie ne turna gogoşi din care rezulta că noi, cei din nord, cei din Baia Mare, stăm bine la capitolul consum de droguri. Adică fenomenul este ţinut sub control şi în scădere. Mai să îţi vină să îţi laşi copilul să meargă la club, să danseze, să se distreze după un trimestru, după o lucrare sau la sfârşit de săptămână.

Acţiunea poliţiştilor adevăraţi a scos la iveală o realitate cunoscută de mulţi, dar neasumată de autorităţile ce se ocupă de aceste probleme. Am încercat, în urmă cu ceva ani, să facem nişte materiale de presă în astfel de cluburi, dar este aproape imposibil de realizat un astfel de material. Lumina este difuză, traficanţii sunt atenţi la străinii ce vin pe un teritoriu în care mai toţi se cunosc între ei. Nu poţi face poze, nu poţi înregistra… Vezi, ştii şi te enervezi… Poate vin şi vremuri mai bune.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.