• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Iulie , 2024

Colțu`meu / Au început negocierile pentru demnitățile locale și județene

PSD și PNL au anunțat că alegerile prezidențiale și cele parlamentare vor fi intercalate. Primul tur al prezidențialelor va fi în 24 noiembrie. Urmează alegerile parlamentare în 1 decembrie și, apoi turul doi al prezidențialelor, în 8 decembrie.Decizia coaliției privind datele alegerilor vine după săptămâni în care PSD și PNL nu s-au putut pune de acord în privința datei alegerilor prezidențiale și parlamentare.PSD  își dorea ca alegerile prezidențiale și parlamentare să aibă loc în septembrie. PNL însă a cerut ca alegerile să aibă loc în luna octombrie sau noiembrie. În ciuda acestor țopăieli partidele de la putere au ajuns la un consens.  Observatorii spun că cele două partide rămân legate de un interes comun puternic, păstrarea majorității și a guvernării. De aceea, discursul venit din ambele părți este că nici PSD  nici PNL nu vor rupe coaliția de guvernare.

 

Nu se știe dacă vor mai avea loc dispute pe această temă, deși ele au apărut. Se contestă  ziua de 1 Decembrie, o zi de sărbătoare și probabil mulți români ar merge undeva. Greu de precizat unde și cum, fiind o zi de duminică, oricum o zi liberă.

 

În schimb, alte dispute au început în urma alegerilor locale, deși niciun partid nu a dat declarații în acest sens, se parte că în răcoarea camerelor ascunse au început niscai negocieri cu privire la demnitățile de la Consiliul Județean și Consiliul Local Baia Mare. În joc funcțiile de vicepreședinte și cele de viceprimari, apoi,administrator al județului și cel al municipiului. După declarațiile din timpul campaniei electorale, se pare că între social-democrați și liberali nu vor exista negocieri pentru demnități. Asta dacă nu intervin cei de la centru și vor impune anumite aranjamente. Câștigător în toată această poveste este UDMR. Maghiarii au aproape sigur o funcție de viceprimar și una de vicepreședinte la Consiliul Județean. Ar mai fi cei de la USR, în rest doar negocierile vor scoate personaje în prima linie a administrației locale și județene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.