• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iulie , 2024

Colțu`meu / Au început jocurile olimpice...mda

Au început jocurile olimpice de la Paris. Am crezut că va fi un eveniment televizat, super promovat, așa cum a fost în anii trecuți. Din păcate, cel puțin pentru mine, nu s-a întâmplat așa. Parcă o prezentare modestă. Transmisia se face pe mai multe canale, dar, dacă ai abonamentul, te poți uita. Am ajuns să spun că nici jocurile olimpice nu mai sunt ce-au fost. Așteptăm evoluția sportivilor români, dacă reușim să prindem canalul potrivit. Până și aici războiul nenorocit din vecini a făcut ca totul să fie altfel. Alerte, amenințări, terorism, cine mai știe ce se poate întâmpla.

 

Apoi, căldura infernală nu prea te lasă să te bucuri de un program televizat. Dacă nu ai aer condiționat, dacă nu ai nici măcar un ventilator, e cam greu de stat minute bune, poate ore, să urmărești disputa sportivă de la olimpiadă.

 

Singurii care nu au nicio treabă cu evenimentul sportiv sunt cei care caută ambalaje returnabile prin gunoaie. L-am auzit pe un ministru care le ținea parte celor care fac această activitate. Spunea ministrul că peste șase mii de familii trăiesc din sortarea ambalajelor din gunoi, din coșurile de gunoi. Dintr-un anumit punct de vedere, așa o fi. Până la urmă, e bine că pot asigura o pâine pe masa familiei, în general numeroasă.

 

Dar, întotdeauna există un dar. Ministrul știe ce rămâne în urma acestei activități? Cât gunoi răsturnat pe jos, lăsat acolo de către cei care caută ambalaje? Îi văd cum scot pungile cu gunoi menajer și le răstoarnă lângă container, iar cu un băț caută ambalaje. Uneori găsesc, alteori, nu. Cert e că gunoiul rămâne acolo. Peste alte minute, vine o altă echipă și mai scot ce s-a mai adus. Și tot așa, cât e ziulica de lungă. Ei pleacă încărcând ambalajele, iar oamenii rămân cu gunoiul împrăștiat pe jos. Nu mai poți trece pe acolo din cauza mirosului, a mizeriei. Vine operatorul de gunoi și mai curăță, dar 20% din resturi acolo rămân. Cu toate beneficiile pe care le aduce.

 

Aceste aspecte nu sunt văzute de miniștri, de cei care ar trebui să asigure curățenia...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.