• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2024

Colțu`meu / Alegerile de bine

Știrea săptămânii pare a fi legată de organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare. Data acestora a fost fixată în noiembrie și un tur doi în decembrie. Iar parlamentarele se vor desfășura între cele două tururi ale prezidențialelor.

 

Chiar dacă aceste date sunt oferite ca certitudini, din experiențele anterioare  cred că se vor putea modifica. Cu siguranță liderii galbeni sau roșii sunt nemulțumiți și vor continua discuțiile în contradictoriu. Unii prieteni m-au întrebat de ce este atâta tevatură cu datele alegerilor. Oamenilor care nu fac parte din sistem nu li se pare o chestie gravă să fie în 24 noiembrie primul tur și în 7 decembrie al doilea tur la prezidențiale. În fond e important să fie ales un președinte. Eu cred că mai importante sunt alegerile parlamentare.

 

Ar fi bine ca noi România, să nu ne aliniem tendințelor europene, acelea cu suveraniști, naționaliști sau mai știu eu ce curente de extremă dreapta și stânga.

 

Ar trebui să fim cumpătați și să mergem pe zona centru. Deputații și senatorii ar trebui să se gândească la binele general, nu la cel de partid. Sunt multe chestii care afectează liniștea românilor. Problema migrației este una dintre ele. Dar de ceva vreme avem și noi migranți. Prin oraș vedem tot mai mulți cetățeni de culoare, sau din Sri Lanka, ori din Vietnam, sau alte țări de prin Asia, Africa. Merg în grup la cumpărături, vorbesc în limba lor, poartă haine luate de prin magazinele de aici. Unii sunt cu familii, au copii și probabil vor rămâne pe meleagurile noastre. Copiii lor vor crește, se vor integra în societate și vor deveni cetățeni ai Maramureșului. Se vor forma familii mixte și așa, încet, încet maramureșenii se vor schimba.

 

Nu este o problemă care să necesite schimbări masive. Să îi alungăm pe motiv că vor face și vor drege. Dacă legile sunt bune, dacă economia merge, dacă avem ce ne trebuie lucrurile pot fi bune pentru toți, inclusiv pentru cetățenii veniți din cele patru zări pentru a deveni maramureșeni.

 

De aceea trebuie să fim atenți ce vom alege la parlamentare, alegeri mai importante decât cele prezidențiale, din punctul meu de vedere.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.