• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 03 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 28 Aprilie , 2016

Colţu’ meu / Alegeri şi aleşi cu repetiţie

A fost ultima zi în care s-au putut depune candidaturi la demnităţile locale din Maramureş şi din ţară. De acum, candidaţii sunt cu acte în regulă şi nu mai pot da înapoi. După sărbători va începe campania electorală şi vor curge promisiunile ambalate în hârtia colorată şi legate cu fundiţe de toate culorile.

Dacă studiem listele respective, fiori de nelinişte se duc în sus pe şira spinării. La sfârşitul anului trecut, toate partidele au scos coduri în baza cărora vor alege candidaţii la primări şi consilii. S-a spus că cei corupţi, cei cu probleme în justiţie nu se vor mai regăsi pe liste. S-a vorbit de curăţenia din politica românească, de un nou început, de cinste, virtute… de multe… Fraierii de români au înghiţit găluşca politicienilor şi s-au retras în penumbra societăţii civile cea vigilentă.

 

Acum, dacă vedem listele, ne apucă dorul de ducă spre zările calde ale promisiunilor respectate de oameni de cuvânt. În Bucureşti este chiar horror. Cei mai cunoscuţi candidaţi au dosare sau sunt pe drumul ce duce la beciul domnesc.

Ce să mai înţelegi?

Că nu se poate fără unul sau altul, că indivizii ăştia sunt de neclintit, că politica românească stă într-o mână de nesimţiţi ce şi-au umplut burţile cu de toate şi acum visează să conducă din nou acolo unde au ras totul?!

Incredibil ce se întâmplă! Şi ne mai mirăm că cei din lumea asta complicată se uită la noi ca la nişte infractori. Păi, dacă partide mari şi late nu sunt în stare să scoată candidaţi care să nu fi trecut pragul parchetelor nici măcar în vizita uşilor deschise, ce pretenţii avem să fim cuprinşi în toate structurile europene şi mondiale.

Culmea e că acum societatea civilă nu mai pare a fi indignată de ce întâmplă.

 

Vor ieşi o grămadă de primari şi consilieri cu probleme în justiţie, iar după o bucată de mandat se vor da sentinţe cu cazarea la beci sau pierderea unor drepturi pe perioade de timp. În cazul acestora se vor organiza alegeri parţiale, alţi bani, altă distracţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.