• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Colțu’ meu / A fi sau a nu fi mare director

Actualul guvern se pregătește de reducerea aparatului administrativ și din instituții ale județelor.  Nu se știe exact ce și cum, dar sigur tăieri de posturi și de salarii vor fi. O astfel de situație va afecta și activitatea muzeelor băimărene. Din câte știu, niciunul dintre muzeele de aici nu are 50 de angajați, poate unul. În acest context, ar urma o reducere sau mai exact o comasare a muzeelor. Așa cum a fost în urmă cu ceva ani. De altfel, ideea unui muzeu mare a tot fost vehiculată în decursul anilor. Sunt personaje ce ar fi dorit o astfel de instituție mamut. Este unul care se visa director, după ce a fost director la o altă instituție de cultură. Dar viața e dură uneori.

Să facem un exercițiu de ima­ginație. Avem doar un muzeu ce are mai  multe secții rezultate din comasarea muzeelor. O secție cât un muzeu de acum. Nu știu ce reduceri de personal ar putea avea loc. Adică știu. Funcții de conducere, de directori, contabili șefi, șefi de departamente, de birou. Dar, în esență, vor rămâne cam aceiași oameni. Problema interesantă ar fi la directorul mare. Cel care ar conduce muzeul mamut.
Dacă ne uităm la situația de acum, suntem siguri că celebrul Ștrebeli și-ar dori un astfel de fotoliu. Îl și văd cum stă pe acel fotoliu și, gânditor, face o listă cu multele expoziții ce ar urma. Budapesta e mare și are cam de toate. Din păcate pentru unguri, minerale nu cred că au, așa că astfel de expoziții nu s-ar putea organiza cu galerii private de acolo.

Îl și văd pe Ștrebeli înconjurat de femeile muzeului. Una cu un ghioc folosit să vorbească cu stelele, alta cu un DEX ce îl poartă în bagaj, dar nu îl folosește. Dar cu dorința de  a fi pe placului marelui conducător. Și îi șoptesc ce vrea ăsta să audă. Iar directorul, cu o miș­care scurtă de mână, le trimite la munca de jos. Să facă lista expozițiilor din Budapesta până pe Lună, Marte și chiar Jupiter. Doamne ferește! A fost doar un exercițiu de imaginație.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.