• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Octombrie , 2023

Am devenit mai atent la ceea ce înseamnă reguli de circulație, dar mai ales parcări şi zbaterea pentru un loc de parcare, îndeosebi în partea centrală. După ce m-am pus la curent cu prevederile legale în materie de parcări, am început să comentez modul în care se lasă mașina într-un oraş cu pretenții, aşa cum este Baia Mare.

 

Desigur, sunt tentat de multe ori să îi spun fiului meu să parcheze pe locurile libere, cele pentru persoane cu dizabilități. Dar el nu acceptă, nu vrea şi sunt mulțumit că respectă legea. Nu că eu nu aş respecta-o, dar când te duci la piața mare sau vrei să mergi în centrul nou şi nu ai unde parca, te apucă tremuriciul de nervi. Iar când vezi că pe două locuri se odihnește câte o mașină fără nicio treabă cu aglomerația de afară, chiar că izbucnesc. Astfel de situații erau oarecum singulare, dar de ceva timp au devenit o practică a șmecherilor cu mașini bengoase şi ceafă lată şi groasă.

 

Partea interesantă e că nici cei de la poliția locală, destul de activi prin parcări, nu sunt impresionați de astfel de parcări. Eu nu am văzut să se ia măsuri în acest sens, de la amenzi, la atenționare sau invers!

 

Ei, zilele trecute, am văzut aceeași chestie în parcarea de la mall. Acolo unde totul este supravegheat, înregistrat.

 

Când intri în parcare, afară un afișier electronic arată câte locuri libere mai sunt. Văzând că sunt zeci de locuri, am intrat încrezători în parcarea subterană. Şi a început căutarea. Din loc în loc părea că este un loc liber. Şi era, dar nu puteai parca. Șmecheri cu mașini scumpe, în general, fie parcaseră pe diagonală, fie au intrat puțin în locul de parcare vecin, cert e că nu mai puteai parca o mașină acolo. Şi uite-așa niște nesimțiți fac legea într-o parcare privată, dar destinată tuturor celor care merg la mall. Au fost 13 astfel de situații văzute în acel moment. De atunci, am mai sesizat astfel de situații, poate conducerea mallului ia măsuri!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.