• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Clientela PDL vinovată pentru problemele României la nivel European

Împreună cu colegii mei din Uniunea Social Liberală am atras atenţia asupra faptului că posibila suspendare a fondurilor europene aferente POSDRU reprezintă o consecinţă a modului de guvernare al PDL, iar cei direct responsabili pentru această situaţie sunt foştii miniştri ai muncii, care au permis şi chiar încurajat un adevărat dezmăţ pe bani publici şi pe fonduri europene. În timp ce clienţii de partid îşi direcţionau bani din fonduri europene după bunul plac, la TV, cei de la PDL plângeau de milă bieţilor români, nevoiţi să strângă cureaua pentru a depăşi criza economică, alimentată şi întreţinută tocmai de ei.

Este de netăgăduit faptul că cei vinovaţi pentru situaţia actuală ar trebui să plătească atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere penal.

Ceea ce se întâmplă acum în domeniul fondurilor europene pe programul POSDRU reprezintă una dintre primele dovezi ale jafului administrat de guvernarea PDL în anii 2010 – 2011. În acelaşi timp, posibila suspendarea plăţilor pe programul dedicat dezvoltării resurselor umane este o certificare a tuturor suspiciunilor semnalate de USL atunci când a fost în Opoziţie. Clientela PDL nu a încetat să comită ilegalităţi nici atunci când a primit semnale foarte clare şi extrem de grave de la Comisia Europeană. Au ştiut că guvernarea lor se apropie de sfârşit şi au prăduit până în ultimul moment, cu un dispreţ total faţă de beneficiarii acestor fonduri şi faţă de viitoarea guvernare. Foştii miniştri ai muncii – Sebastian Lăzăroiu, Nelu Botiş şi Sulfina Barbu – sunt responsabili pentru criza creată şi vor trebui să plătească, iar instituţiile abilitate ale statului sunt datoare faţă de români să demareze toate acţiunile legale.

Problemele cu care se confruntă programul dedicat dezvoltării resurselor umane reprezintă doar o primă problemă dintr-un şir foarte lung. De aceea, Guvernul României, condus de Victor Ponta, va continua controalele şi va face tot posibilul pentru a îndrepta situaţia dezastruoasă pe care PDL a creat-o şi a ignorat-o. Ministrul Leonard Orban a semnalat aceste probleme în repetate rânduri, însă a fost complet ignorat de miniştri. Nu i-a interesat decât puşculiţa proprie şi protejarea clientelei de partid, care cotiza apoi pentru campania electorală.

De asemenea, declaraţiile date de Sebastian Lăzăroiu referitor la situaţia fondurilor POSDRU, conform cărora are dovezi cu privire la existenţa unei mafii transpartinice abonate la acest program, pot constitui bazele pentru cercetarea sa pentru infracţiunea de tăinuire şi chiar complicitate la practicile murdare desfăşurate în ultimii ani, aşa cum este ea prevăzută şi descrisă în art. 221 alin. 1 Cod penal. Se pare că Sebastian Lăzăroiu a ştiut de existenţa acestor practici murdare, are şi o listă în acest sens, dar a tăcut mâlc şi nu a sesizat autorităţile statului. Dacă a ştiut, înseamnă că a fost complice, la fel ca toţi ceilalţi miniştri PDL, la dezastrul patronat de fosta guvernare prin acest program.

Dacă Sebastian Lăzăroiu nu oferă opiniei publice, în cel mai scurt timp, lista cu firmele despre care a făcut vorbire – şi deja e aproape o săptămână de când a făcut aceste afirmaţii – se dovedeşte încă odată că acesta minte cu neruşinare pentru a-şi salva pielea lui şi a colegilor lui de partid şi de afaceri şi pentru a ascunde neregulile practicate de colegii lui de protofoliu, Ioan Botiş sau Sulfina Barbu.

Dacă însă nu au aceste aşa – zise dovezi, atunci cei de la PDL ar face bine să tacă pentru a evita să se acopere de ridicol în faţa opiniei publice şi a electoratului care este sătul de minciuni şi furăciuni şi care aşteaptă acum de la Victor Ponta şi de la Guvernul României măsuri concrete, necesare, şi linişte, fiind sătui de atâta circ televizat servit de cei de la PDL în ultimii ani.

 

Dragoş Titea, secretar general Departament Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.