• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Martie , 2014

Clădiri administrative, baze sportive, centura rutieră, un demers susţinut al Primăriei Baia Mare

Într-o şedinţă de Consiliu Local extraordinară, aleşii băimărenilor au votat mai multe proiecte importante pentru Baia Mare. Au fost prezenţi la şedinţă prefectul Anton Rohian şi deputatul PSD Călin Matei.

 
 
 

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a spus la începutul şedinţei că se bazează pe sprijinul consilierilor pentru a trece aceste proiecte importante. Proiectele trebuie duse în Bucureşti în data de 10 martie.

După cuvântul primarului, consilierul liberal, Călin Bota a încercat să explice că unele proiecte nu ar fi îndreptăţite a se afla pe borderoul unei şedinţe extraordinare, dar şi că nu este explicat în mod expres că prin preluarea fostului hotel nu se va face aceeaşi activitate. O prostie din partea unui consilier care, mai nou, încearcă să ducă un fel de rebeliune împotriva lui Cătălin Cherecheş, mai ales.

Primarul a luat microfonul şi a explicat la fiecare proiect motivul pentru care se află pe borderou. Noi credem că din discursul lui Bota răzbate un clinchet de pahare şi voci care şi-ar dori hotelul. Persoanele în cauză fac parte din conducerea unor partide!  

„Este o dorinţă pe care o avem de multă vreme, să generăm un spaţiu administrativ integrat, în care să avem toate serviciile pe care le are Primăria. Direcţia de Venituri, Asistenţă Socială, Ambient Urban, Evidenţa Populaţiei, Poliţia Locală. Există această oportunitate ca pe baza unei licitaţii sau negocieri să preluăm de la societatea Remin cele două imobile, respectiv sediul societăţii şi fostul hotel. Bineînţeles că în fostul hotel vrem să facem amenajări pentru birouri, şi nu hotel sau restaurant. Din acest motiv avem nevoie de hotărârea fermă a Consiliului Local pentru a putea face astfel de demersuri şi să reprezentăm municipiul Baia Mare la preluarea acestor imobile, în manieră legală”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

A urmat un proiect prin care se trec în proprietatea publică a statului, a ministerului Transporturilor, străzile Europa şi Dumbravei. Prin această mişcare CNADNR va face şoseaua de centură a Băii Mari. O lucrare care ar putea fi finalizată în acest an.

„Este proiectul pentru finanţarea drumului de centură al municipiului Baia Mare. Acolo avem de doi ani de zile un proiect pe care l-am realizat cu privire la asfaltare, lărgirea drumului, un drum de şapte metri actual, care devine un drum de 10 metri cu bandă de retragere, dar util pentru tot ceea ce înseamnă degrevarea traficului greu. În acest sens, am negociat şi am făcut intervenţiile necesare la Guvernul României, la CNADNR, pentru preluarea acestei investiţii, o investiţie de 5 milioane de euro pe care o vor suporta”, a spus primarul Cătălin Cherecheş.

 

De asemenea, se vor face demersuri pentru a primi în proprietate Gara oraşului. Legat de acest proiect, Teodor Ardelean, consilierul liberal şi directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, a vorbit despre construirea gărilor importante ale României, în trei perioade (Carol I, în perioada imperiului austro-ungar şi în perioada comunistă). Între cele mai frumoase trei gări din perioada „roşie” se află şi cea din Baia Mare. Este păcat că de mulţi ani această gară a fost lăsată în paragină. Actuala administraţie doreşte să o repună în locul pe care îl merită.

A urmat proiectul prin care se vor prelua bazele sportive din centrul municipiului. Cătălin Cherceheş a spus că deputatul Călin Matei a făcut multe demersuri pentru rezolvarea acestor solicitări, dar şi altele, fiind singurul deputat care a bătut la uşile guvernamentale pentru proiecte importante ale Băii Mari.

„Acum avem promisiunea Ministerului Tineretului şi Sportului, a Guvernului României, că pe baza unei hotărâri de guvern aceste baze sportive (bazinul de înot, sala polivalentă, terenul de atletism) vor fi în mod expres transmise municipiului Baia Mare. E un lucru important pentru noi să rezolvăm problema ruşinoasă a administrării defectuoase, a lipsei de investiţii de-a lungul timpului. Sunt lucruri cu utilitate publică, lucruri de care trebuie să beneficieze cetăţenii municipiului Baia Mare, de care chiar avem nevoie în creşterea calităţii vieţii în municipiul Baia Mare şi în creşterea prestigiului municipiului prin performanţele sportive pe care le putem realiza”, a spus primarul de Baia Mare.

 

La punctul diverse, consilierii au votat favorabil invitaţia companiei Romaltyn de a vizita uzina şi iazul de decantare. Se va stabili o dată la care se va merge pentru o informare la faţa locului.

 
 

„E un lucru important pentru noi să rezolvăm problema ruşinoasă a administrării defectuoase, a lipsei de investiţii de-a lungul timpului. Sunt lucruri cu utilitate

publică, lucruri de care trebuie să beneficieze cetăţenii municipiului Baia Mare, de care chiar avem nevoie în creşterea calităţii vieţii în municipiului Baia Mare şi în creşterea prestigiului municipiului prin performanţele sportive pe care le putem realiza”.

 
Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.