Curs valutar

4.5680 RON


4.0093 RON


5.1744 RON


1.4823 RON

Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Teo pe 03.03.2025 la 10:43
O idee excelenta, demararea acestui demers!
Felicitari, Gazeta!
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa 

G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac 

Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!

Luni , 19 Ianuarie , 2009
Ciocolata, cu dragoste…
Nu intamplator am ales acest titlu. Acesta da numele unui film celebru, drag mie si care a fost nominalizat la 5 categorii in cadrul premiilor Oscar. Filmul prezinta, practic, modul in care ciocolata poate schimba o persoana, o relatie, un oras…
Ei bine, in clipa in care am trecut pragul ciocolateriei BUR Chocolat, intaiul gand mi-a zburat catre acest film. Intri, parca, intr-o alta lume. Te „loveste” un adevarat spectacol de arome, izul ciocolatei iti invaluie simturile si te invita sa te asezi la o masa si sa savurezi momente „dulci”, presarate cu fel de fel de mirodenii – si asta, intr-o atmosfera calda si primitoare. BUR Chocolat s-a deschis de curand, in bulevardul Unirii nr. 14, la ideea Larisei Burlec (BUR nu vine de la numele patronului, este vorba de o simpla coincidenta…). A cochetat cu ideea infiintarii unei astfel de ciocolaterii inca de acum un an si ceva, insa si-a materializat planurile abia in noiembrie, anul trecut. „Ideea mi-a venit dupa ce am vazut o astfel de caffe-ciocolaterie in Sibiu. BUR Chocolat este, practic, o franciza, astfel de ciocolaterii functionand deja in orase precum Timisoara, Cluj Napoca, Bucuresti si Sibiu. In timp, am ajuns la concluzia ca si Baia Mare merita o ciocolaterie. Mai mult decat atat, o caffe-ciocolaterie. Exista o diferenta pe care doresc sa o punctez: caffe-ciocolateria inseamna un spatiu placut, in care consumatorii pot sa savureze, pe langa diverse specialitati de ciocolata, si ceaiuri, cafea, cockteil-uri din fructe proaspete etc”, spune Larisa Burlec. Toate produsele pe care le gasiti la BUR Chocolat au la baza cea mai buna ciocolata belgiana. Larisa Burlec are absolut toate motivele ca sa se mandreasca cu ceea ce ofera: peste 65 de sortimente de ciocolata (fiecare „fel” avand retete speciale, alte ingrediente, alt gust). „Daca ar fi sa definesc, in cateva cuvinte, ceea ce am creat in acest spatiu, as zice doar atat: un adevarat spectacol al ciocolatei artizanale!”, a adaugat patronul afacerii. Mai trebuie de precizat si faptul ca diversele sortimente de ciocolata sunt manufacturate (deci nu sunt facute in fabrica!) si au o compozitie 100% naturala, necontinand niciun fel de conservanti. Poate, si acesta este un motiv pentru care in caffe-ciocolaterie nu se fumeaza, intrucat fumul de tigara e un dusman veritabil al dulciurilor de acest fel, alterand usor gustul si mirosul produselor. Larisa Burlec spune ca a ales aceasta franciza, deoarece a vrut ca produsele comercializate de ea sa aiba toate calitatile importante ale ciocolatei: finete, aroma si un gust de neconfundat. „La noi, gasiti trufe, praline, figurine din ciocolata, produse pentru piata Horeca etc. Nu sunt de neglijat nici ambalajele inedite si frumoase pe care le folosim. In plus, oferim servicii de inchiriere a fantanii de ciocolata pentru felurite evenimente (nunti, botezuri, aniversari). Servim si ciocolata calda direct din fantana, fie simpla, fie condimentata cu diverse mirodenii – scortisoara, ghimbir, piper, chilli, cardamom. In perioada 6-8 februarie, BUR Chocolat va participa la Targul de Nunti organizat de CCIMM. Asadar, daca duceti dorul unor momente „dulci”, BUR Chocolat va asteapta cu drag, la o adevarata desfatare a simturilor…
Monika KRAJNIK
monika@gazetademaramures.ro
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.