• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iulie , 2013

Centrul Social Phoenix, o investiţie pentru cei cu dizabilităţi

Pe strada Grănicerilor, lângă fosta popotă a Jandarmeriei, au început lucrările la Centrul Social Phoenix. Lucrările au început în prezenţa primarului Cătălin Cherecheş şi a directorului Serviciului de Asistenţă Socială, Bogdan Gavra. O investiţie de 500 de mii de euro, derulată din fonduri europene în cadrul PIDU.

 
 

Această clădire a adăpostit în urmă cu mai mulţi ani un azil de noapte, dezafectat între timp şi devenit până mai zilele trecute un altfel de azil de noapte. Unul al boschetarilor, al celor de pe străzi.

 

Noul centru se adresează persoanelor cu dizabilităţi şi vine cu o serie de servicii sociale de care oraşul are nevoie pentru cei care au probleme, fie copii, tineri sau adulţi

„Demarăm lucrările la acest obiectiv, Centrul Social Phoenix, o investiţie din fonduri europene, investiţie cuprinsă în PIDU. Este o investiţie importantă din perspectiva socială. În Baia Mare nu există astfel de centre la standardele pe care trebuie să le respecte un astfel de centru. Pe de altă parte, e un obiectiv important şi din perspectiva acestui cartier, în special al spaţiului în care amenajăm acest centru. Este o clădire dezafectată, o clădire abandonată, care va fi utilizată într-un mod fericit. Vom finaliza clădirea până în primăvara anului viitor, termenul de execuţie este de opt luni. Mai mult, în această zonă sunt concentrate eforturile noastre investiţionale: strada Grănicerilor, acest centru, extinderea liniei de troleibuz, zonele verzi, de joacă pentru copii. Ne cerem scuze celor din cartier pentru neplăcerile cauzate de lucrări, dar la final alta va fi faţa acestui cartier”, a spus primarul Cătălin Cherecheş.

 

La rândul său, directorul Serviciului de Asistenţă Socială, Bogdan Gavera, a subliniat importanţa acestei investiţii.

„Este un moment deosebit pentru activitatea socială din Baia Mare. Aici va fi singurul Centru care va avea servicii şi pentru adulţi. Ce mai este în Baia Mare se adresează doar copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Vom oferi aici servicii de logopedie, de psihologie, de terapie ocupaţională, vom avea chiar şi o seră pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru ca ei să aibă tot timpul o ocupaţie”, a spus Gavra.

 
 
 

„Este o investiţie importantă din perspectiva socială. În Baia Mare nu există astfel de centre la standardele pe care trebuie să le respecte un astfel de centru. Pe de altă parte, e un obiectiv important şi din perspectiva acestui cartier, în special al spaţiului în care amenajăm acest centru. Este o clădire dezafectată, o clădire abandonată, care va fi utilizată într-un mod fericit”.

 
Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

diudea dorina pe 24.02.2014 la 17:27
ma bucur f mult si eu am un copil cu dizabilitati sa speram ca viitorul personal se vor sti ocupa de acesti copii cu probleme care necesita foarte mare atentie si ingrijire dar nu stiu cind se va deschiee acel centru
cristina monica pe 27.07.2013 la 21:12
e foarte bine,important e ca lucrurile incep sa se miste in directia buna,dar mai e mult de munca,esential e sa ai si cu cine munci, spor si bafta multa...multa

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.