• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iulie , 2023

Celebrarea Zilei Internaționale a Iei în Roma

Numeroși maramureșeni și români au fost prezenți la celebrarea Zilei Internaționale a Iei în Roma, care a avut loc ieri la Accademia di Romania, prin prezentarea expoziției ,,Cămașa maramureșeană, măiestrIE și simbol”.

Maramureșul are un patrimoniu cultural bogat, tradiții și port popular unice, iar toți cei prezenți la inaugurarea expoziției s-au bucurat de frumusețea hainelor tradiționale expuse.

Vernisajul a avut loc în prezența doamnei Gabriela Dancău, Ambasador al României în Italia, a domnului Anatolie Urecheanu, Ambasador al Republicii Moldova în Italia, a domnului Rudolf Dinu, director Accademia di Romania, a doamnei Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, precum și în prezența a altor personalități diplomatice și culturale.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Ambasadei României în Italia și Accademia di Romania.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 iunie – 15 iulie 2023 (de marți până vineri – 15:00-18:00 și sâmbăta de la 11.00-13.00 și 14.00-18.00). Intrarea este liberă.

Accademia di Romania, Galleria d’Arte, Via delle Belle Arti 110, Roma.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.