Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
CEC Bank se alătură autorităților locale în acțiunile de susținere a AAPL-urilor și IMM-urilor din județul Maramureș
Miercuri, 17 aprilie 2019, Consiliul Județean Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș și CEC Bank au organizat un eveniment de promovare a produselor și serviciilor dedicate Autorităților Administrației Publice Locale (AAPL) și Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM).
În deschiderea întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a arătat că șeful administrației județene, Gabriel Zetea nu a putut fi prezent la acest eveniment al cărui promotor a fost, însă a transmis salutul președintelui CJ.
„Această întâlnire inițiată de către administrația județeană se dorește a fi una de bun augur, deoarece între prerogativele noastre sunt și acelea de a crea punți de legătură între diferite entități, iar aici ne referim și la instituțiile bancare și administrația publică. La invitația noastră au răspuns prezent foarte mulți reprezentanți ai administrației locale din Maramureș, însă transmit cele mai sincere felicitări și președintelui Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, gazda noastră, dar și președintelui Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, Ovidiu Goga, pentru implicarea în reușita acestui eveniment. Nu în ultimul rând, doresc să felicit președintele CEC Bank România pentru prezența în Maramureș și pentru faptul că a venit însoțit de o echipă numeroasă și extrem de bine pregătită la această întâlnire”, a conchis vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.
Laurențiu Mitrache (Director general CEC Bank): „Avem 1.120 unități în întreaga țară, ceea ce reprezintă 22% din totalul rețelei bancare.”
Laurențiu Gabriel Mitrache, Director general – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank, a subliniat rolul băncii în susținerea IMM-urilor, agriculturii, administrațiilor publice locale, precum și a acelor proiecte bancabile care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economică a României. „Suntem cea mai mare bancă românească cu capital integral de stat. Nu suntem orientați doar spre profit, ci spre profit conform abordării cost-beneficiu. Nu ne uităm strict la câți bani obținem dintr-o operațiune de creditare, ci și la ceea ce rezultă pentru beneficiar, pentru localitate, pentru zonă, pentru întreaga țară în final”.
Referitor la intermedierea financiară, care este de doar 38-40% din PIB în România față de aproape 100% în țările din zona Europei Centrale și de Est, președintele Mitrache a adăugat: „Avem un potențial uriaș. Avem 1.120 unități în întreaga țară, ceea ce reprezintă 22% din totalul rețelei bancare. Dată fiind intenția acționarului nostru de a crește intermedierea financiară în România, prezența noastră în teritoriu nu poate decât să demonstreze angajamentul nostru în acest sens”. Pe lângă prezența în teritoriu, și oferta de produse și servicii joacă un rol important. „Prin produsele și serviciile bancare pe care le oferim tuturor clienților, persoane fizice sau juridice, am reușit să avem an de an, în ultimii trei ani, o dezvoltare a băncii mai rapidă decât a industriei bancare, ceea ce este un semn pozitiv, încurajator”. Legat de subiectul capitalizării băncii, directorul general Laurențiu Gabriel Mitrache a declarat: „Dat fiind rolul CEC Bank în dezvoltarea economiei naționale, Guvernul arată un sprijin total pentru banca noastră, prin alocarea în bugetul de stat pentru anul 2019 a sumei de 940 milioane de lei pentru majorarea capitalului, ceea ce va conduce la o majorare a creditării cu 30-35 miliarde de lei”.
Florentin Tuș: „Felicit conducerea CEC Bank pentru că a ales să prezinte soluții financiare personalizate fiecărui posibil client.”
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș a felicitat inițiatorul acestei întâlniri, respectiv președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și reprezentanții de la centru ai CEC Bank, pentru faptul că au ales să vină în județ și să prezinte soluții de finanțare personalizate fiecărui posibil client. „CEC Bank, cea mai importantă instituție financiară de stat a moștenit și gestionat cu chibzuință cea mai importantă rețea bancară din țară”.
Și Ovidiu Goga, președintele Asociației Întreprinzătorilor Maramureș a arătat că interesul comun al firmelor care se regăsesc în AIM este acela de a dezvolta județul, iar prezența reprezentanților CEC Bank a fost privită ca o oportunitate de a accesa noi fonduri care să aducă o creștere a afacerilor deja existente. „Oamenii de afaceri prezenți în sală își doresc să interacționeze cu această bancă veche, românească și sperăm că produsele pe care le oferă vor fi dintre cele mai convenabile pentru fiecare om de afaceri”, a precizat Ovidiu Goga, președinte AIM Maramureș.
În cadrul evenimentului, Doina Topală, directorul Direcției IMM din cadrul CEC Bank, a susținut o prezentare a proiectelor de finanțare din zona AAPL și IMM. În continuarea prezentării, Ramona Ivan, directorul Direcției Relații Externe și Finanțări Structurale CEC Bank, a discutat pe marginea soluțiilor de finanțare și garantare din surse externe (COSME, fonduri europene nerambursabile). Întâlnirea a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, ocazie cu care o echipă de specialiști din Centrala CEC Bank a împărtășit audienței din experiența și expertiza profesională în domeniul creditării persoanelor juridice.
Directorul CEC Bank, Sucursala Baia Mare, Mihaela Aurelia Bran și-a manifestat încrederea că evenimentul va aduce multiple beneficii pentru comunitate, fiind o oportunitate de comunicare directă și de stabilire a unui schimb constructiv de păreri între organizatori și reprezentanții administrațiilor publice locale.
Evenimentul, găzduit de Centrul de Instruire și Marketing al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, a reunit reprezentanți ai autorităților locale, agenți economici, specialiști bancari, reprezentanți mass-media.