• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

Ce taxe nefiscale au fost eliminate începând cu 1 februarie?

Începând cu 1 februarie 2017, voi fi eliminate 20 de taxe privind registrul comerţului, 8 taxe privind cetăţenia, supralegalizarea şi eliberarea unor documente, taxa radio, taxa TV, 22 de taxe privind publicarea în Monitorul Oficial, 13 taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru cazierul judiciar, 3 taxe privind apostila, tariful pentru eliberarea paşaportului suplimentar, 25 de taxe consulare, o taxă privind pescuitul, 4 taxe privind sistemul unitar de pensii, taxa pentru cazierul fiscal şi timbrul de mediu (taxa de poluare/prima înmatriculare).
 

Taxă examinare obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile şi subcategoriile A, A1, B, B1 şi B+E – 6 lei.
Taxă examinare obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile şi subcategoriile C, C1, Tr, D, D1, CE, DE, C1E, D1E, Tb şi TV – 28 de lei.
Taxă examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de condu­cere, pentru categoriile cuprinse în permisul anulat, precum şi a persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obţinerea ace­leiaşi categorii a permisului de conducere, precum şi pentru persoanele care nu au absolvit o şcoală de con­ducători de autovehicule, cu excepţia celor pentru categoriile B, B1, B+E – 84 de lei.
Taxă înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci cu masa totală maximă autorizată de până la 3.500 kg inclusiv – 60 de lei.
Taxă înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg – 145 de lei.
Taxă de autorizare provizorie a circulaţiei autovehiculelor şi remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar – 9 lei.
Taxe de autorizare a circulaţiei pentru probe a autovehiculelor şi remorcilor – 414 de lei.
Înregistrarea cererilor persoanelor fizice şi juridice privind furnizarea unor date din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum şi din Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare şi din registrele judeţene şi al municipiului Bucureşti de evidenţă a permiselor de condu­cere şi certificatelor de înmatriculare – 5 lei.
Trei taxe pentru aplicarea, de către instituţiile prefectului, a apostilei pe actele oficiale administrative, la solicitarea persoanelor fizice – 22 de lei, sau juridice - 44 lei, precum şi înregistrarea cererilor pentru aplicarea apostilei – 3 lei.
Din costul paşaportului vor fi eliminate taxa pentru serviciul public pres­tat, respectiv 22 de lei, şi tariful supli­mentar pentru eliberarea paşa­por­tului simplu temporar, 100 de lei.
Taxa de 22 lei pentru furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple si pentru eliberarea adeverinţelor refe­ri­toare la: exercitarea dreptului la liberă circulaţie în străinătate; istoric de paşapoarte; perioada în care soli­citantul a avut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate.
Taxa pentru eliberarea certificatelor de atestare a cetăţeniei şi a domici­liului; eliberarea copiei de pe decizia de schimbare a numelui; eliberarea şi preschimbarea actelor de identitate pentru cetăţenii români; înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei; eliberarea cărţii de identitate provizorii - 5 lei.
Taxa pentru schimbarea numelui - 15 lei.
Taxa pentru eliberarea certificatelor de atestare a cetăţeniei şi a domici­liului - 22 lei.
Taxa pentru identificarea unei persoane pe teritoriul României - 35 lei.

 

 

Legile şi taxele eliminate

Ordonanţa Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea anumitor servicii publice şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României – 6 taxe
- Eliberarea unui paşaport electro­nic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverinţe, precum şi alte servicii prestate de autorităţi (Dir. Gen. Paşapoarte MAI + Dep. Consular MAE + Insp. Gen. Imigrări + DEPABD) – 22 lei
- Acordarea cetăţeniei române (ANC) – 191 lei
- Acordarea/Redobândirea cetăţeniei române (ANC) – 191 lei
- Supralegalizarea sigiliilor şi a semnăturilor de pe un act oficial (Dep. Consular MAE) – 25 lei
- Supralegalizarea sigiliilor şi a semnăturilor de pe un certificat de origine a mărfurilor, de pe o factură comercială sau de pe orice alt document cerut la exportul ori importul mărfurilor (Dep. Consular MAE) – 47 lei
- Identificarea unei persoane pe teritoriul României (Insp. Gen. Imigrări + DEPABD) – 35 lei

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (1 taxă)
- Eliberare permis pentru pescuit recreativ/sportiv
- Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice – 4 taxe
- Comision efectuare reţineri din pensii – 3% din suma reţinută
- Eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare -15 lei
- Eliberarea, la cererea asigu­raţilor, a adeverinţelor care atestă calitatea, venitul asigurat şi/sau stagiul de cotizare realizat, înce­pând cu a doua solicitare din cursul unui an calendaristic – 15 lei
- Eliberarea adeverinţelor care conţin informaţii necesare executării silite, solicitate de către executorii judecătoreşti – 17 lei
- Ordonanţa Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal
– 1 taxă
– Taxă cazier fiscal – 20 lei
– Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule – 1 taxă
– timbrul de mediu pentru autoturisme.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.