• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 23 Septembrie , 2012

Ce ne-a şoptit lumea

Omul sensurilor interzise

 

A fost o dată o întreprindere care se ocupa cu dusul oamenilor dintr-un loc în altul. Pentru un astfel de efort s-au folosit maşini, de tot felul, mari şi mici, late şi înguste, scumpe şi ieftine. Caracteristica generală era că toate erau proaste. Zeci de ani s-au plimbat oamenii cu maşini care s-au transformat, pe fondul super-civilizaţiei care ne caracterizează, în nişte hârburi. Trebuia făcut ceva, aşa că s-a hotărât să se cumpere alte maşini. Cel care conducea firma din postura de preşedinte, un tip care a trecut prin multe şi care a văzut multe, a preluat în acest an conducerea cu o mână de fier. Aşa de bine a preluat-o că la juma de an firma era din nou pe pierdere. Drept urmare cei care vând maşini au mărit dobânda pentru maşinile care se vor cumpăra. Semn că firma nu a fost administrată cum trebuie. Omul sensurilor interzise ar fi bun de pus în ramă şi bun de plată!

 

Leşe îi face mândri pe Brătieni

 

Sperăm ca zvonul să fie adevărat, iar deputatul Doru Leşe să se înscrie în PNL pentru a candida pe colegiul Târgu Lăpuş. Desigur, există şi cârtitori, cetăţeni care spun că Leşe este un om fără caracter, un şobolan trădător, un politician fără onoare (sic!), un traseist clasic. Sunt răutăţi monumentale! Se aruncă noroi într-o personalitate care a făcut lucruri imense pentru acest judeţ! Un titan al doctrinelor! Un as al oratoriei, al luărilor de cuvânt! Un om fără de care judeţul ar fi avut imens de suferit în ultimii 4 ani! Un politician care nu a făcut nimic pentru el, nimic pentru familia sa, ci a avut în gând doar interesul cetăţeanului simplu! Brătienii sunt, în sfârşit, liniştiţi...

 

Ciolanul de la colegii

 

Colegiile în care vor candida cei ce doresc a ajunge în Parlament, sunt nişte locuri în care locuiesc maramureşeni. Toţi ar vrea să avem un judeţ în care să fie drumuri, poduri, căi ferate, tuneluri, aeroporturi, fabrici, uzine, spitale, hoteluri, pensiuni, turişti, pârtii, toţi, mai puţin parlamentarii care, timp de 20 de ani, nu au reuşit decât să bifeze închiderea economiei maramureşene, plecarea multora spre zări mai senine, şi infrastructura nenorocită care ne scoate peri albi, bani din buzunar şi ne aruncă în ev-mediu timpuriu al capitalismului sălbatic şi post-decembrist. Concluzia, având în vedere că ei, parlamentarii, în aceşti 20 de ani au reuşit să acumuleze averi de tot felul, este că un colegiu de parlamentari poate fi asimilat cu un ciolan. Ca la măcelărie! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.