Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Mult asteptata lansare a primului model de telefon mobil pe care ruleaza sistemul de operare Android, creat de cei de la Google, a avut, in sfarsit, loc. Saptamana trecuta, Google, impreuna cu HTC si T-Mobile, au lansat primul aparat G1.
Pana in prezent, nici piata, nici specialistii nu au reactionat extrem de pozitiv la aparitia acestuia. Ce are, acum, primul telefon Android? GPS e comun deja, poate fi gasit la destul de multe smartphones, o tastatura qwerty, care, de asemenea, poate fi gasita la destule smartphones, un browser destul de performant, o varianta lite a recent lansatului Chrome, soft care, de asemenea, poate fi gasit la toate „telefoanele destepte”. Si, atunci, ce aduce nou G1?
Cred ca principalul rol al noului mobil este sa anunte ca viitorul e extrem de aproape. Un viitor in care companiile de telefonie sau producatorii telefoanelor nu vor mai alege pentru clientii lor ce softuri sa aiba pe telefoanele acestora, ce jocuri sa se joace sau ce formate sa ruleze. Noul Android este oferit gratuit de catre Google programatorilor, pentru ca acestia sa creeze orice soft doresc, urmand ca clientii sa aleaga care anume dintre aceste softuri sa isi instaleze pe telefon. Astfel, telefonul devine la fel de personalizabil ca si computerul de acasa. Google alege un mod extrem de original si, in acelasi timp, foarte agresiv de a intra pe piata telefoanelor mobile, piata pe care Apple face valuri de ceva vreme, dar, totusi, Nokia inca o controleaza destul de autoritar.
In ultima luna, Google si-a lansat un browser care, pentru multi, anunta pregatirea unui sistem de operare care sa rivalizeze cu cel creat de Microsoft. Intrebarea pe care multi si-o pun este: va avea Google succes? In urma cu nu foarte multi ani, mai multe motoare de cautare, ca Yahoo sau Altavista, erau convinse ca Google nu reprezinta o amenintare pentru ele, dar, astazi, Google controleaza peste 70% din piata de cautare si publicitate online. Ar fi o mare greseala pentru participantii de pe celelalte piete pe care, in prezent, Google incearca sa se extinda, sa nu ia compania americana foarte in serios. Microsoft este atacat in modul cel mai direct pe ambele piete, compania creand software atat pentru telefoane mobile, cat si pentru calculatoare, iar Google se indreapta exact in aceasta directie.
In prima parte a anului, cand Microsoft a incercat sa cumpere Yahoo pentru a deveni o concurenta mai mare pe piata de cautare pentru Google, eram convins ca povestea nu se va sfarsi asa. Imi pare ca, intre cele doua companii, se dezvolta incet un razboi aproape direct, fiecare dintre ele fiind prezenta, acum, pe piata pe care cealalta o conduce in mod detasat. E clar ca noi, cei care le folosim produsele, vom iesi castigati din razboi, asa ca tot ce ne putem dori este ca razboiul sa nu se termine niciodata.
George GINGUTA
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.