• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 15 August , 2012

Cătălin Cherecheş susţine Aeroportul Baia Mare

Zilele trecute a apărut pe fluxul media o informaţie care nu spune nimic nou, dar care ne dă frisoane ori de câte ori o auzim. România nu a absorbit din fondurile europene puse la dispoziţia ţării noastre decât într-un procent jenant. Sub zece la sută!

 
 

De menţionat că indiferent de acest procent, ţara noastră trebuie să cotizeze la coşul comun al UE cu o „rată” consistentă, în condiţiile în care nu suntem în stare să atragem banii care ne-ar fi adus într-o zonă mai liniştită.

Situaţia a fost dezbătută la nesfârşit de politicienii români, probabil campioni la teorie politică, fiscală şi de dezastru pentru un popor ce nu e vinovat decât de faptul că suntem pe aceste meleaguri, cu ei, politicienii.Fiecare guvernare vine cu aceeaşi teorie: trebuie să atragem fonduri europene. După care se lasă liniştea, iar fondurile se duc în buzunarele largi ale ţărilor care pun mai presus de interesul personal, interesul naţional. Chiar şi aşa de globalizată cum este lumea de acum!

 

Aşa s-a întâmplat şi cu guvernarea Ponta. Au venit şi a început povestea cu fondurile neatrase din varii motive. Ca teorie, cei de la USL vorbesc bine, dar practica…

Un exemplu bun este la ministerul Transporturilor. Ovidiu Silaghi, efemerul ministru ce a căutat sprijin în Maramureş, iar acum ne scoate pe uşa din dos, nu vrea să ţină cont de proiectul Aeroportului Baia Mare. El vrea ca banii să meargă spre Aeroportul din Satu Mare. Dar proiectul băimărean a fost depus de anul trecut, este şi un acord favorabil, prealabil. Nu şi pentru Silaghi! Evident că unii politicieni maramureşeni au reacţionat, poate nu de ajuns de vehement. Acum este rândul primarului de Baia Mare să spună câteva opinii faţă de un ministru ce ne fură speranţa. 

 

„Din punctul meu de vedere, proiectul important pentru Consiliul Judeţean care să reprezinte şi zona Baia Mare este proiectul de la Aeroportul Internaţional Baia Mare. Există, din câte ştiu, o aprobare prealabilă pentru acest proiect cu finanţare de aproape 10 milioane de euro. Nu cred că la presiuni politice venite din zona ministrului Transporturilor ar trebui să renunţăm la acest proiect în favoarea Aeroportului Satu Mare. Cred că trebuie făcut un lobby politic intens pentru Aeroportul nostru, trebuie bătut cu pumnul în masă la forurile politice şi cele ministeriale pentru a elimina abuzurile sau tentativele de abuz pe care le fac unii ajunşi întâmplător în funcţia de ministru”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul Băii Mari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.