• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Primarul Cătălin Cherecheş vine în întâmpinarea cetăţenilor

De ani de zile, băimărenii care apelează la serviciile Biroului de Evidenţă Informatizată a Persoanei trebuie să suporte condiţiile improprii ale spaţiului în care funcţionează acest serviciu, la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare, la etajul 2, pe strada Tineretului. Fie că sunt tineri sau pensionari, băimărenii au de aşteptat câteodată ore în şir, înghesuiţi pe treptele instituţiei, pentru a solicita eliberarea actului de identitate sau alte documente care se pot obţine prin intermediul acestui serviciu.

Nici pentru cei 10 funcţionari care lucrează în cadrul acestui birou condiţiile de muncă nu sunt de apreciat, şi aceştia fiind nevoiţi să lucreze în spaţii minuscule, improprii. Cu toate că legea prevede ca serviciul de stare civilă şi cel de evidenţă a persoanei să funcţioneze într-o singură locaţie, până acum acest lucru nu a fost posibil. Cu toate că s-au făcut în ultimii şase ani nenumărate solicitări pentru rezolvarea acestei situaţii, reprezentanţii administraţiei publice locale nu au găsit o rezolvare.

Primarul Cătălin Cherecheş a luat atitudine în acest caz, în cel mai scurt timp Biroul de evidenţă a persoanei urmând să fie mutat la sediul Casei Căsătoriilor, unde Serviciul de Stare Civilă îşi desfăşoară activitatea.

 

Primarul Cherecheş pune preţ pe confortul cetăţeanului în relaţia cu administraţia publică locală

 

Din dorinţa de a le oferi cetăţenilor un climat decent pentru a-şi rezolva problemele cu care se întorc către administraţia publică locală, primarul Cătălin Cherecheş a găsit modalitatea prin care poate veni în întâmpinarea băimărenilor. Astfel că, în cel mai scurt timp, Biroul de evidenţă a persoanei îşi va muta activitatea la sediul în care Serviciul de Stare Civilă îşi desfăşoară activitatea, respectiv pe strada. Minerilor, la Casa Căsătoriilor. Aici vor fi amenajate ghişeele necesare pentru ca Biroul de evidenţă a persoanei să poată funcţiona în condiţiile propice pentru un asemenea serviciu.

În curând, băimărenii care au nevoie de serviciile Biroului de evidenţă a persoanei vor avea parte de condiţii decente de aşteptare, de eliberare a documentelor. La sediul Serviciului de Stare Civilă există spaţiul necesar, dar şi condiţiile necesare ca băimărenii să poată aştepta la rând într-un spaţiu amplu, luminos, fără a mai fi nevoiţi să stea pe scările de la actualul sediul al Biroului de evidenţă a persoanei.

Şi această decizie a primarului Cătălin Cherecheş ne face să realizăm că, în sfârşit, cetăţeanul şi relaţia acestuia cu administraţia publică locală în Baia Mare a ajuns la un nivel decent, european.

 

„Condiţiile în care se lucrează la Biroul de evidenţă a persoanei sunt pur şi simplu improprii. Cetăţenii sunt nevoiţi de ani de zile să aştepte pe trepte, la rând, ca să ajungă la ghişeu. Nici pentru funcţionarii care lucrează în cadrul acestui birou, condiţiile nu sunt mai bune. Legislaţia prevede ca cele două activităţi, cel de evidenţă a persoanei şi cea de stare civilă, să funcţioneze în aceeaşi locaţie. Noi din 2006 am tot făcut solicitări în acest sens, dar până acum nu s-au luat măsuri” - Dana Bolba, şef Serviciu Stare Civilă.

 

„Doresc să venim în întâmpinarea cetăţenilor, să le oferim condiţii decente în ceea ce priveşte accesul la serviciile de care au nevoie. Mi se pare anormal şi de neacceptat să continue activitatea acestui birou important, la care zilnic apelează zeci, dacă nu chiar sute de băimăreni, în acel spaţiu impropriu. În cel mai scurt timp vom muta activitatea Biroului de evidenţă la sediul Serviciului de Stare Civilă. Avem de partea noastră şi legislaţia în vigoare, care prevede ca cele două activităţi să funcţioneze într-o singură locaţie. Băimărenii au nevoie, merită şi trebuie să aibă parte de condiţii umane atunci când se adresează serviciilor din subordinea administraţiei publice locale. Pentru mine, ca primar al municipiului Baia Mare, este foarte important ca cetăţenii acestui oraş să fie trataţi cu maxim respect, dar şi să aibă parte de condiţii decente atunci când au nevoie de serviciile pe care le oferim” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.