• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Primarul Cherecheş vrea să construiască încă două blocuri prin ANL

În cursul acestei săptămâni, municipalitatea finalizează lucrările care îi revin la finisarea blocului de locuinţe de pe strada Mărăşeşti, construit în întregime prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au debutat în anul 2010, iar în data de 2 mai 2012 se va face recepţia investiţiei. Cele 48 de apartamente sunt destinate exclusiv familiilor de tineri căsătoriţi şi vor fi distribuite de către comisia de repartizare a locuinţelor din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare, în cursul lunii mai. Acest bloc are o particularitate ieşită din tipare în ceea ce priveşte blocurile ANL, Baia Mare fiind singurul oraş unde municipalitatea a reuşit să obţină acordul pentru a face contorizări separate la utilităţi pe fiecare apartament.

 

După ce a fost construit blocul ANL de pe strada Mărăşeşti, prin Compania Naţională de Investiţii, municipalităţii băimărene i-a revenit realizarea branşamentelor individuale pentru apă, canalizare, electricitate şi gaze naturale. De asemenea, tot de la bugetul local au fost amenajate zonele verzi din jurul acestui imobil, cele 40 de parcări şi accesul la cele patru scări de bloc. Imobilul a fost compartimentat în 48 de apartamente cu câte una sau două camere, acestea urmând să fie alocate strict familiilor de tineri căsătoriţi. Singura lucrare pe care municipalitatea mai trebuie să o execute înainte să dea în funcţiune această investiţie este turnarea stratului de uzură la parcarea din apropierea imobilului, lucrare care nu a putut fi până acum realizată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

 

„Mă bucură enorm faptul că vom putea veni în întâmpinarea a 48 de familii de tineri căsătoriţi din oraşul nostru acum, după ce am reuşit să finalizăm lucrările blocului ANL de pe strada Mărăşeşti. În acest an am depus documentaţiile pentru două noi amplasamente unde ar putea fi construite asemenea locuinţe în Baia Mare şi avem deja promisiunea ca măcar pentru una dintre acestea să obţinem în acest an finanţarea de la Guvern. Vă pot spune că am reuşit să obţinem contorizarea individuală la aceste 48 de apartamente cu toate că, nici într-un alt oraş din ţară, blocurile ANL nu beneficiază de branşamente individuale la utilităţi. Comisia de repartizare a locuinţelor va distribui apartamentele la şedinţa din luna mai exclusiv familiilor de tineri căsătoriţi din Baia Mare” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.