• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Aprilie , 2012

Primarul Cătălin Cherecheş a gătit micul dejun pentru tinerii cu dizabilităţi

“Înarmat” cu ingredientele necesare pentru prepararea unui mic dejun consistent şi sănătos, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a prezentat la începutul săptămânii, la sediul cantinei sociale a ASSOC. În sala de mese, 24 de tineri cu dizabilităţi, beneficiari ai serviciilor oferite de asociaţie, aşteptau cu mare nerăbdare şi interes, să deguste ce urma să le prepare primul om al urbei.

 

Jurnaliştii băimăreni nu au ratat ocazia de a-l vedea pe edilul băimărean în acţiune, unii chiar au participat activ la prepararea gustosului mic dejun. Dacă pentru modul în care gestionează problemele şi dezvoltarea urbei, primarul Cherecheş poate fi considerat premiant, de altfel a şi câştigat recent premiul Gazetei de Maramureş pentru excelenţă în administraţie, putem spune că şi în bucătărie acesta s-a descurcat onorabil.

 

Ardei graşi în trei culori, ouă şi şuncă vegetală a adus edilul băimărean la cantina socială pentru a prepara micul dejun pentru cei 24 de tineri beneficiari ai serviciilor oferite de această asociaţie. După ce toate ingredientele au fost spălate, cu sprijinul ziariştilor, primarul a tocat ardeii graşi şi şunca vegetală, pregătind o omletă excepţională, fapt recunoscut chiar de către bucătăresele care lucrează la cantina socială a ASSOC.

Săptămâna trecută, tot cu sprijinul primarului Cătălin Cherecheş, ASSOC a reuşit să redeschidă “Cantina socială – Masa pe roţi” care vine în sprijinul a peste 50 de băimăreni cu o situaţie materială precară, şi care nu se pot deplasa la sediul asociaţiei pentru a beneficia de o masă caldă.

 

Mic dejun preparat cu un ingredient special, care nu se găseşte pe rafturile magazinelorCu toate că ingredientele de bază vi le-am enumerat, la fel ca şi la orice reţetă bună, primarul a venit cu un ingredient secret. Acest ingredient însă a fost repede descoperit şi se numeşte... suflet. Pentru că această acţiune, pe lângă faptul că reprezintă un subiect interesant pentru presă şi este un gest inedit venit din partea primarului, reprezintă de fapt un mod de a conştientiza nevoia de implicare a factorilor decisivi şi ai oamenilor de bine din oraşul nostru, în demersul de a le oferi un ajutor categoriilor defavorizate. Cu mult suflet şi cu mare dăruire, Cătălin Cherecheş a demonstrat, încă o dată, că nu este doar un primar bun ci şi un om cu suflet mare. “Campania are ca scop sensibilizarea comunităţii locale cu privire la incluziunea socială a persoanelor din grupurile defavorizate. În cadrul campaniei vom mai invita şi alte personalităţi locale şi nu numai. Primarul a gătit un mic dejun special, pentru că a pus mult suflet” spun reprezentanţii asociaţiei.

 
 

“Mi-a făcut o deosebită plăcere să gătesc pentru aceşti tineri, chiar dacă, recunosc, nu sunt un mare bucătar. Ca primar, îmi încep programul dimineaţa la ora 7.00 şi termin undeva pe la miezul nopţii, astfel că gătitul nu prea face parte din activităţile mele zilnice. Susţin de ani de zile fiecare acţiune care are ca scop ajutorarea categoriilor defavorizate, şi la fel am să procedez şi în continuare. Cred cu tărie că este de datoria noastră să venim în permanenţă în întâmpinarea celor care se află în nevoie, să le oferim o mână de ajutor atunci când soarta nu le surâde. Împreună putem schimba mentalităţi, împreună putem ajuta, împreună putem evolua ca şi comunitate” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.