• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Septembrie , 2012

Capra cu trei consilieri. Doooi!

Ştim, n-o să vă vină să credeţi! Şi noi suntem cutremuraţi, dar trebuie să suportaţi vestea: caprele din Cavnic îi învrăjbesc în continuare pe aleşii locali. Noi am încercat să-i împăcăm, dar totul pare însă mult prea pasional.

 
 

Unii au zâmbit, alţii şi-au făcut cruce când am scris că aleşii locali din Cavnic se bat din cauza unor capre. Povestea s-a lăsat cu cercetare penală, pentru că în încăierarea dintre cei doi consilieri locali a intrat şi viceprimarul, care s-a trezit cu „o bucată” şi a fost pus la pământ.

Zilele trecute am aflat cu stupoare că „au atacat din nou caprele”. Pe scurt, pădurarul (Marcel Ilieş) şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale (Ionică Bindiu), ambii consilieri locali, se ceartă de mama focului din cauza caprelor. Încercând să înţelegem conflictul, am aflat că în realitate sunt nişte răfuieli personale mai vechi, de aceea nici nu insistăm. Dar de când caprele Asociaţiei intră pe terenul pădurarului, situaţia s-a complicat. Săptămâna trecută, pădurarul Marcel Ilieş a fost într-un fel de „revanşă” şi a făcut sesizări la Poliţie şi Primărie: „Şi zilele trecute caprele au intrat pe terenul meu. Am fost şi la Poliţie. Dacă sunt răfuieli personale sau e pe bune o problemă cu caprele? Cred că sunt răfuieli personale”, ne-a spus consilierul local.

 

Pentru că data trecută când am scris „de capre” n-am reuşit să vorbim cu Ilieş, i-am cerut să ne explice de unde-i totuşi atâta „pasiune” între el şi consilierul Ionică Bindiu: „Eu am încercat în calitatea mea de inginer silvic, nu de pădurar, să-i spun că nu poate să taie mesteceni de pe păşunea Cavnicului. El a tăiat însă din zona cu alunecări de teren, fără să fie marcate. Înainte de campania electorală, el a făcut un exces. Am inventariat 800 de cioturi. Şi el probabil e supărat pe mine, că i-am spus de prima dată că nu poate să taie. Că există un regim, că trebuie să fie marcate, că trebuie să se adreseze Primăriei şi îi aprobam. Dar el a făcut de capul lui.

Pe Valea Albă e plin de fecale de capră, iar eu, fiind consilier, toată lumea vine şi mi se plânge mie. Am înţeles că la un moment dat erau 70 de capre. Plus că se bagă în păşunea vacilor. Zilele trecute iar au intrat caprele pe terenul meu şi am făcut sesizare şi la Primărie şi la Poliţie. Am o parte îngrădită şi este o stâncă mare pe unde nu au intrat niciodată alte animale în afară de capre. Data trecută au fost la un metru de casă vreo 7 capre.”

Bineînţeles că am întrebat şi de ce s-au bătut în Primărie: „Nu ne-am bătut! Eu l-am întrebat (pe Bindiu n.red.) de ce s-a băgat cu caprele unde nu avea voie. Aşteptam să-şi ceară scuze, dar el are obiceiul să ridice vocea. Viceprimarul a intrat între noi. Nu l-am lovit, nici poveste. Că dacă-l loveam... Dar acum eu sunt cercetat penal. Că eu dacă îl loveam pe viceprimar, recunoşteam că i-am tras un pumn şi a căzut jos. Dar în prima declaraţie a spus că n-a fost nimic, iar în a doua declaraţie că l-am lovit şi a căzut. Deci până la urmă poate fi băgat şi la mărturie mincinoasă. Eu am crezut că toată povestea se va aplana. Iar dacă nu se liniştesc, şi eu pot să fac plângeri şi faţă de viceprimar, şi faţă de Ionică”, a explicat Ilieş.

În final, am vrut să vedem ce şanse sunt de aplanare a conflictului: „Să ne împăcăm? Ei să vină să-şi ceară scuze, iar eu le accept şi mergem la o cafea. Adevărul este că acum ne facem unul altuia în ciudă, nu ştim care-i mai mare cocoş!”, spune Marcel Ilieş.

De cealaltă parte, Ionică Bindiu ne-a declarat: „Da, iar a făcut Marcel sesizare că l-au atacat caprele. Dacă şi-ar face un gărduţ, n-ar fi nici o problemă. E drept că povestea cu caprele este pretextul scandalului dintre noi. L-am sancţionat pe îngrijitor şi i-am făcut şi lui Marcel o recomandare    să-şi repare gardul. Din partea mea, îngropăm securea războiului oricând, numai că trebuie să fii înţelegător, mai ales cu animalele”.

 

„Eu am înţeles că Marcel nu are gard care să delimiteze păşunea de grădina lui. Dacă ăia merg cu caprele şi intră o capră, să merg eu, Primăria, să mă bag? Să facă sesizare la Poliţie! Eu, Primăria, să mă bag între capre? Eu n-am ce împăca! Ei s-au bătut în primărie, iar eu m-am băgat să-i despart şi m-am trezit şi eu cu o bucată” - Vladimir Petruţ, viceprimar Cavnic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.