• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

Capra cu trei consilieri

Viceprimarul din Cavnic a fost doborât, la propriu, de un croşeu pornit din cauza unor capre ce au intrat pe terenul pădurarului. Scandalul dintre consilierii locali din Cavnic a ajuns în atenţia Parchetului, iar acum toată lumea se aşteaptă la „cutremur” în Consiliul Local.

 

Viaţa bate filmul, iar consilierii din Cavnic se bat din cauza unor capre. Cum dosarul cu povestea fioroşilor din administraţia locală a bătut deja la uşa Parchetului, între politicienii din Cavnic a început o altă bătaie, de această dată cu scopul de a-şi impune un nou consilier local.

Doi consilieri locali din Cavnic s-au luat la bătaie, şi ghinionul a făcut să fie doborât cel care s-a băgat să-i despartă, nimeni altul decât viceprimarul. Iată cutremurătorul fir al poveştii: „Incidentul nu a fost în Consiliul Local. Ionică Bindiu (consilier local, reprezentantul pensionarilor din oraş şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale n.red) a venit până la Primărie să semneze nişte hârtii sau să-şi ia banii pentru funcţia de consilier, nu ştiu exact ce a făcut la Primărie. Iar Marcel Ilieş (consilier local, pădurar n.red) era şi el în Primărie. Iar când l-a văzut pe Ionică a sărit să-l lovească. Iar eu m-am băgat între ei să-i despart”, a explicat viceprimarul Vladimir Petruţ. De ce s-au luat la bătaie? „Marcel Ilieş este cu pădurarii iar Ionică Bindiu este cu APIA. Au ceva probleme de la pământ şi îşi tot fac plângeri unul altuia la Poliţie. Că unul intră cu caprele în pădurea Ocolului sau ceva de genul acesta. Cert este că acum când s-au întâlnit, Ilieş a sărit să-l lovească pe Bindiu şi eu eram acolo. Văzând că se bat m-am băgat între ei, iar Marcel Ilieş m-a lovit şi pe mine şi am căzut jos. A venit poliţia, am depus plângere şi a fost încadrat la ultraj pentru că eu sunt demnitar”, a adăugat viceprimarul. Din moment ce dosarul a ajuns în atenţia Parchetului există riscul ca Ilieş să-şi piardă funcţia de consilier „dacă primeşte amendă penală”. Iar acest scenariu a băgat dihonia între USL-iştii din Cavnic, care se luptă deja între ei care să fie mai aproape de „ciolan”.

 

Am încercat să vorbim şi cu „luptătorii” din Consiliul Local Cavnic însă pentru că Ilieş nu ne-a răspuns deşi am încercat pe mai multe căi să-l contactăm, vă prezentăm doar varianta lui Ioan Bindiu: „Într-adevăr am făcut o plângere împotriva lui Marcel Ilieş. Nu ne-am bătut dar nici departe n-a fost. Ăsta-i scandalagiu. Ne-am întâlnit pe holul Primăriei şi ne-am mâncat un pic în gură.

 

Problema este că se tot agaţă de Asociaţia Crescătorilor de Animale, şi se tot agaţă că animalele i-au păscut la el în grădină, că vai de mine mai multe poveşti acolo. Şi se mai aciuează cu alţii şi ne tot bagă beţe-n roate. El se ţine cam cocoşel şi a sărit spre mine. Şi s-a „prins” cu Iţă (viceprimarul n.red). El în fiecare zi numai de asta se ocupă să ne facă reclamaţii pentru toate drăcoveniile pământului. El ne-a reclamat că i s-au băgat caprele în grădină, dar dacă i s-au băgat caprele în grădină trebuia să-şi facă gard. Sunt caprele Asociaţiei Crescătorilor de Animale dar pentru că eu sunt preşedinte se pare că toate se sparg la mine în cap, de parcă eu păzesc caprele. Şi în şedinţele de Consiliu Local tot aduce oameni şi-i pune să vorbească împotriva Asociaţiei. Eu am spus de foarte multe ori că asociaţia a fost făcută cu gânduri bune iar ei sunt tot cu gânduri rele”.

Cum conflictul este departe de a se stinge, consolarea este că administraţia publică din Cavnic este vie, dinamică dar poate puţin cam prea pasională.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.