Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Luni , 30 Ianuarie , 2006
Cand “crapa pietrele”, fierbe fotbalul
Ger de crapa pietrele. Fotbalul se retrage in sala, insa nu pentru „amicale”, dimpotriva. Campionatul Judetean de Futsal din Maramures, aflat la a doua editie, se pregateste sa intre in play-off, partidele din grupe fiind pe terminate. Aliniind la start 29 de echipe (3 s-au retras din cauza lipsei de efectiv sau a problemelor financiare), acesta este unul dintre cele mai puternice camionate de futsal din tara, miza fiind considerata atractiva: un loc in divizia C a Campionatului National.
Competitia are reguli ceva mai libertine decat editia precedenta, cei maximum 12 jucatori inscrisi pe foaia de arbitraj putandu-se schimba in orice moment al jocului, la fel ca la hochei, jucandu-se cu 5 jucatori pe teren. Si taxele de inscriere au fost mai mici: 35 RON/echipa pentru participare, 6 RON pentru fiecare jucator legitimat si cate 20 RON/echipa pentru fiecare partida, reprezentand chiria pentru sala.
Cele 29 de echipe au fost repartizate in doua grupe de cate 14, respectiv 15 echipe, iar partidele s-au desfasurat in doua locatii: Sala Polivalenta „Lascar Pana” si Sala Scolii Nr.5. Iosif Medvecz, secretarul Asociatiei Judetene de Fotbal, organizatoarea competitiei, a declarat: „comparativ cu alte judete, stam foarte bine la capitolul participare. Sunt judete cu doar 4-5 echipe in campionat, iar media e undeva la 12-13 echipe, pana si cei de la FRF s-au mirat cand au auzit ca avem atatea echipe inscrise. Majoritatea e reprezentata de echipe ad-hoc, insa daca luam in calcul faptul ca sunt peste 300 de fotbalisti angrenati in competitie e un mare castig pentru fotbalul maramuresean. In plus, multe echipe au in componenta jucatori consacrati, care astfel isi pastreaza conditia fizica si tonusul muscular in perioada de pauza competitionala (este permisa participarea jucatorilor profesionisti maxim pana la divizia C). In concluzie, pot afirma ca participarea, nivelul la care se joaca si comportarea jucatorilor la acest campionat este foarte buna.”
Primele 4 clasate din fiecare serie se califica pentru playoff, turneu in care fiecare echipa va juca cu cele provenite din cealalta grupa, rezultatele inregistrate in prima parte a turneului cu „colegele” de grupa urmand a se pastra. Prima clasata va fi premiata de AJF cu echipament sportiv si va avea dreptul de a participa la barajul pentru promovarea in divizia C a Campionatului National de Futsal. Prima grupa a fost dominata de Inter Juniors, la care evolueaza cativa jucatori de la FC Baia Mare, in timp ce grupa secunda isi va decide castigatoarea dupa ultimele meciuri intre Dinamo, Rechinii si AS Moeller. Partidele ne-au prilejuit si intalnirea cu cativa jucatori care ar face fata in orice competitie fotbalistica precum Lenard Varga (Dinamo), Muresan Viorel (Italsofa), Adrian Vultur (Marinex) sau Norbert Slezinger (Victoria). Intr-un moment in care fotbalul mare sufera, cel din sala arata ca mai are resurse.
Au spart gheata
La futsal, Maramures are antecedente ce merita a fi amintite. FC Unirea Seini a activat timp de doua sezoane in divizia B, fiind pe punctul de a promova. Din pacate, ratiunile financiare au determinat conducatorii echipei sa o mute la Cluj-Napoca, astfel orasul Seini ramanand fara nici o tangenta cu respectiva echipa in momentul de fata. Autoglobus Baia Mare, castigatoarea de anul trecut a Campionatului Judetean de Futsal, este lidera diviziei C, cu o singura infrangere, si cu mari sperante pentru promovarea in cel de-al doilea esalon valoric. Desi costurile mentinerii unei astfel de echipe sunt destul de mari: aproximativ 30 milioane/turneu (in medie sunt 4-5 turnee de disputat), plus salariile fotbalistilor, se pare ca echipa maramureseana va reusi sa promoveze. Datorita faptului ca multe din judetele tarii nu au un campionat de futsal, este posibil ca in acest an chiar mai multe echipe din Maramures sa participe la turneele de calificare pentru accederea in divizia C.
Claudiu BABAN
claudiu@gazetademaramures.ro
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.