Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu BotiÈ™ pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
* In anul 2006 un grup de 10 elevi de la Liceul de Arta din Baia Mare si 3 elevi de la Liceul de Muzica din Satu Mare, au participat la cursurile de vara ale orchestrei CAMPUS MUSICUS. In acel an prima saptamana s-a derulat in Satu Mare, cea de-a doua in Sion. Anul acesta Campus Musicus a ajuns la editia 48!
Activitatea a fost initiata de catre Tibor Varga (4 iulie 1921 Györ, Hungary – 4 September 2003 Sion, Elvetia). In 1964, el a fondat Festivalul Tibor Varga in Sion, capitala cantonului Valais din Elvetia. De asemenea este fondatorul Academiei Internationale de Muzica. A initiat cursuri specializate in interpretare muzicala (“masterclass”), o orchestra pentru instrumentistii tineri (12-19 ani). Intr-un an obisnuit, activitatile Academiei Internationale atrag aproximativ 400 de elevi si studenti care participa (in acest an) la 39 de cursuri de masterclass. In plus, el a adaugat anual un Festival International de Vioara, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vioara anuale, care atrage peste 100 de participanti in fiecare an. Printre castigatori se numara: Jean-Jacques Kantorow, Vadim Repin si Mirijam Contzen … Se poate lectura site-ul http://www.amsion.ch/index.php?page=home.php
In anul 2006 un grup de 10 elevi de la Liceul de Arta din Baia Mare si 3 elevi de la Liceul de Muzica din Satu Mare, au participat la cursurile de vara ale orchestrei CAMPUS MUSICUS. In acel an prima saptamana s-a derulat in Satu Mare, cea de-a doua in Sion. Anul acesta Campus Musicus a ajuns la editia 48! Un aspect deosebit este acela ca in acest an se implinesc 25 de ani de cand la pupitrul orchestrei tinerilor se afla Stefan Ruha jr.
Orchestra de tineri CAMPUS MUSICUS, dirijata de 25 de ani de catre experimentul profesor de vioara si dirijor, STEFAN RUHA, ofera tinerilor (cu varsta cuprinsa intre 12 si 20 de ani) ocazia de a-si imbogati experienta muzicala si orchestrala. In acest an activitatile concertistice ale orchestrei se vor desfasura in prima saptamana (04-10 iulie) in Baia Mare, gazda fiind Liceul de Arta, iar in saptamana a doua (12-17 iulie) in Sion, unde vor sustine o serie de concerte in localitate si imprejurimi. In acest an Orchestra tinerilor este compusa din instrumentisti din Elvetia, Anglia, Japonia, Statele Unite, Franta si Romania.
Putem considera ca incurajarea artei si culturii in Romania este o cerinta absolut indispensabila si complementara programului economic si social; este un element care trebuie sa contribuie la promovarea imaginii tarii noastre in Europa si in lume. Prin acest demers ne propunem nu doar continuarea educarii in domeniul artei si culturii, ci si constientizarea tineretului si implicarea, prin activitatile prezente si viitoare, in cooperarea transnationala, promovarea mobilitatii in interiorul si in exteriorul granitelor UE, prin invatare non-formala si dialog intercultural. O mai buna cunoastere reciproca, dezvoltarea increderii si comunicarii intre acesti tineri, identificarea si punerea in valoare a mostenirilor si traditiilor comune, vor crea cadrul necesar unei mai bune coeziuni sociale, al unei dezvoltari socio-economice durabile intre tinerii din UE.
Componenta orchestrei CAMPUS MUSICUS 2010
* 40 de tineri instrumentisti (din Elvetia, Franta, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite)
* 5 insotitori (parinti si profesori)
* 2 studenti (masteranzi curs dirijat)
* 1 dirijor
* 18 tineri instrumentisti din Romania
* 2 prof. Insotitori
* 58 de tineri orchestranti
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.