• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Câmpul Tineretului va fi reamenajat

Sala Europa a Primăriei Municipiului Baia Mare a fost gazda dezbaterii publice iniţiate de primarul Cătălin Cherecheş pe tema „Proiectului de reamenajare a Câmpului Tineretului”.

 
La dezbatere au participat, alături de executivul Primăriei Municipiului Baia Mare, consilieri locali, membrii Consiliului de Onoare, reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor, ai Uniunii Artiştilor Plastici, ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură, ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Primarul Cătălin Cherecheş a subliniat, în deschiderea dezbaterii, motivele pentru care se doreşte reamenajarea acestui spaţiu care poartă amprenta trecutului cultural al municipiului Baia Mare. „Aceasta este o zonă care ţine de istoria oraşului nostru, de aceea am invitat la dezbatere oameni cu suflet, oameni care au amprentat pozitiv istoria municipiului Baia Mare. Dorim ca aici să generăm o zonă în care natura să fie respectată, pentru că însăşi istoria acestui loc este legată de Şcoala Băimăreană de Pictură.” – a precizat primarul Cătălin Cherecheş.
Elementele concrete ale proiectului – care se va integra în strategia de dezvoltare a municipiului Baia Mare - au fost prezentate de arhitectul Flaminiu Taloş. Este vorba de o suprafaţă totală de 2,3 hectare din care, într-o primă etapă, în 2012, vor fi amenajate 1,5 hectare. Amenajarea presupune realizarea masivelor de vegetaţie înaltă, dezvoltarea zonelor verzi la nivelul faunei şi florei, refacerea iluminatului public, amenajarea unui loc de joacă, a unui skate-park, punerea în evidenţă, printr-un iluminat corespunzător, a clădirii Muzeului de Etnografie. În acest an, s-a alocat în buget local suma de 1,5 milioane lei, pentru lucrările care vizează Câmpul Tineretului.
„Sunt câteva elemente de care va trebui să ţinem seama. Va trebui să fim atenţi la terenarea şi la irigarea Câmpului Tineretului. Îmi doresc aici o pajişte verde de tip englezesc. Pentru pavarea aleilor prefer să folosim materiale naturale care provin din zona noastră.” – a precizat primarul Cătălin Cherecheş. Dorinţa sa este ca în etapa următoare a acestui proiect să se acceseze fonduri pentru construirea unui nou stadion, în aşa fel încât stadionul existent să devină Academie de Artă. Astfel, această zonă va căpăta o dimensiune culturală şi artistică pe măsura valorii Şcolii Băimărene de Pictură, element esenţial al istoriei culturale a oraşului nostru.

Comentariile celorlalți

Vasi pe 12.03.2012 la 11:34
Acuma era si cazul sa ia cineva in considerare si initiativele tinerilor. Proiectul pentru Skate-Park este din 2002. De atunci nimic nu s-a intamplat. Angheluta asta nu prea a ajutat tineretul. Cred ca a vrut un oras de pensionari. :))
Marian pe 07.03.2012 la 13:47
Felicitari domnului primar. Din cate stiu partea cu Skate-Park-ul este initiativa tineretului liberal din Baia Mare si a unui club sportiv. Ma bucur sa vad ca primarul Catalin Chereches tine cont de propunerile tinerilor.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.