• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Octombrie , 2012

Campionii noştri!

A fost finala campionatului de rugby, într-o zi de duminică, între două echipe din provincie, între cele mai bune echipe din campionat. CSM Ştiinţa Baia Mare s-a aflat la a patra finală consecutivă şi trei titluri câştigate unul după altul. RCM Timişoara este deţinătoarea Cupei României şi echipa ce îşi dorea un titlu de campioni de peste 40 de ani. A fost un meci frumos, privit din tribune sau la televizor. O adevărată finală de campionat naţional, dar…

 
 

Nu suntem o publicaţie care are o rubrică permanentă de sport, dar am scos în faţă de fiecare dată campionii Maramureşului sau rezultatele deosebite. La rugby, de vreo cinci ani, scriem de plăcere, deoarece am simţit că este echipa momentului, apoi echipa momentelor, apoi echipa noastră de suflet. Rugbiul îl înţelegi atunci când trăieşti alături de băieţi momentele obişnuite, la antrenament, la meciuri, în sala de conferinţe, pe stradă sau la întruniri mondene.

GAZETA de Maramureş i-a răsplătit pe rugbiştii de la CSM cu premii, distincţii dar, şi mai mult, cu respect. Ei, echipa, antrenorii, sponsorii, preşedintele au format o „echipă” cum nu s-a mai văzut în ultimii ani, mulţi ani, prin Maramureş.

Am asistat la multe momente în care ei, cei de la CSM Ştiinţa, au oferit lecţii de sportivitate, de modestie, de respect pentru toţi, deşi ei erau campionii. Şi au rămas!

 

Finala din acest an, transmisă cu mare greutate la o televiziune naţională, nu a mai trebuit să ne „chiorâm” pe net, a fost un meci în care a învins nu cel mai bun, a învins cel care a ştiut să aranjeze lucrurile în aşa fel încât să iasă cum a dorit toată lumea. Se ştie, nu este un secret, bucureştenii, constănţenii nu au mai suportat supremaţia rugbiştilor băimăreni. Adică, ăia din nord să facă legea în rugbiul românesc!

S-au încercat fel şi fel de „manevre”, cum ar spune unul de pe Dâmboviţa. Au vrut să ia jucătorii emblemă a echipei, au vrut să ducă antrenorii, au fost momente în care, probabil, s-a lucrat cu arbitrii, în patru ani au fost multe lucruri care ar fi trebuit dezbătute pe televiziunile unde se bate câmpii ore în şir pe câte-o fază în care unul dă un gol. Din păcate, la noi, dacă nu eşti echipă din Bucureşti, nu prea exişti, indiferent de sport.

 

Probabil suntem subiectivi, deoarece vorbim de echipa fanion a Maramureşului la sporturile de echipă. Dar să vedem ce a adus finala dintr-o duminică de octombrie. Echipa din Timişoara a avut 13 lovituri de pedeapsă, ai noştri cât două degete, sau trei. Eliminări peste eliminări. Practic, băimărenii au jucat 35 de minute fără un om sau chiar doi, la un moment dat. Arbitrul, chiar dacă a fost străin, a fost acelaşi care a arbitrat finala Cupei României între aceleaşi echipe şi câştigată de timişoreni. Multe coincidenţe, iar noi, ziariştii, nu credem în coincidenţe. Cine a văzut meciul, ştie că CSM a fost cea mai bună, sau ar fi câştigat dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat doar pe teren, în mod sportiv. Echipa de pe Bega este bună, are rugbişti buni, are importuri bune, este o echipă de top şi cu puţin noroc, acel puţin noroc pe care şi-l face cine poate sau cine ştie, a ajuns campioană.

 

Pentru noi, CSM rămâne campioană din mai multe motive. Unele sunt expuse mai sus, apoi, de vreo cinci-şase ani, ne oferă motive de bucurie maximă cu titluri şi trofee internaţionale, an de an. Acum au venit cu titlul de vicecampioni. Nu este puţin, este extraordinar, dacă stăm să judecăm cu cine s-a luptat echipa din Baia Mare. Nu dorim să fim cârcotaşi, dar echipa băimăreană este cea mai săracă dintre echipele de top. Şi ce echipă avem!

Băieţii de la CSM au acceptat să joace le nivel maxim pentru echipă, pentru culorile clubului, în ultimă instanţă pentru Baia Mare deşi în alte părţi poate că ar fi câştigat mai bine. Mai ales din acest motiv ar trebui să îi iubim pe rugbiştii băimăreni şi să le mulţumim pentru titlul de vicecampioni, un titlu care valorează cât unul plin.Nu putem să nu fim trişti pentru tăcerea care s-a lăsat în jurul echipei. Presa locală, în mare parte, a evidenţiat victoria timişorenilor, iar pe ai noştri i-au uitat. Ştim că jucătorii sunt mâhniţi din acest motiv, dar noi le spunem că nu au de ce să fie, asta deoarece în Baia Mare sunt mulţi care ştiu să aprecieze rezultatele lor, iar cei care nu se pot exprima pe undeva în mod vizibil vor continua să îi respecte, să vină la meciurile lor. Noi îi rugăm pe rugbiştii de la CSM să rămână aceeaşi echipă cu suflet mare. Căpitanului Mihai Macovei şi lui Ionuţ Dimofte nu putem decât să le mulţumim. O bucăţică din inima echipei de rugby din Baia Mare va bate prin Franţa, acolo unde rugbiştii sunt eroi adevăraţi, în viaţa de zi cu zi. Aşa cum ne dorim să fie şi aici. Rugbiştii o merită.

 

GAZETA de Maramureş vă mulţumeşte pentru titlul de vicecampioană şi vă asigură că sunteţi campionii noştri în continuare.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.