• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Mai , 2012

Câmpan Cosmin, candidatul USL la Consiliul Județean

Câmpan Cosmin este vicepreședintele organizației PSD Tăuții Măgherăuș și președintele organizației TSD din orașul maramureșean.

Absolvent al facultății de inginerie de la Universitatea de Nord și al unui master în administrație publică, drept administrativ și statul funcționarului public. Este șef de secție la o societate germană unde are în subordine 250 de angajați

 

Reporter: Cum s-a implicat organizația PSD din Tăuții Măgherăuș în rezolvarea problemelor orașului?

Câmpan Cosmin: Noi avem în acest mandat opt consilieri locali, dintre care unul este viceprimar, iar primarul este de asemenea din partea PSD. În acești patru ani de mandat s-au făcut foarte multe investiții. Putem aminti canalizarea, introducerea apei potabile în toate localitățile, gazul. Au fost asfaltați și reabilitați aproape 40 de kilometri de drumuri. Aceste proiecte sunt în derulare, dar banii vin destul de greu. Ne-am fi dorit mai mult sprijin din partea Consiliului Județean, sprijin pe care sper să îl avem în mandatul viitor.

Ne-am axat pe crearea de locuri de muncă, ceea ce se și vede în orașul Tăuții Măgherăuș. Sunt cinci întreprinderi mari, cu peste 1000 de locuri de muncă și cu posibilitatea de extindere a activității productive. Firmele care activează pe teritoriul orașului au o strategie de dezvoltare pe cinci ani, ceea ce va duce la crearea de noi locuri de muncă. Asta înseamnă că afacerile lor merg bine, că le oferim condițiile pentru a extinde afacerile respective.

Nu suntem mulțumiți de cât s-a putut asfalta, nu suntem mulțumiți de cum decurge proiectul cu canalizarea localităților. Lucrările merg încet. Ne dorim ca pentru Băița să finalizăm problema apei, cât de repede. Trebuie ca toți cetățenii orașului și ai localităților arondate să beneficieze de un minim de confort (apă, canalizare, gaz).

Sper ca bugetul alocat localității noastre să fie pe măsura nevoilor și așteptărilor.

Rep: Ce priorități are Câmpan Cosmin?

Câmpan Cosmin: În primul rând, atragerea de investiții, de investitori. Cred că este prioritatea numărul unu pentru mine. Trebuie să ne implicăm în proiecte, în discuții, participări la simpozioane unde putem lua legătura cu investitori. În Maramureș este nevoie de o infrastructură care să permită accesul dinspre toate zonele țării, sau din afară. Am avut multe discuții cu investitorii și toate au fost bune și frumoase până am ajuns la capitolul infrastructură rutieră și aeriană. Ei apreciază locurile, frumusețile, dar pleacă spre locuri care le oferă toate condițiile pentru a desfășura afaceri de succes.

Trebuie continuată investiția de la Aeroport, deoarece o firmă care dorește să vină în Tăuții Măgherăuș nu va veni până în momentul în care Aeroportul va fi modernizat și va suporta curse de transport cargo. Dacă acest lucru se realizează, cred că vom avea încă 2000 de locuri de muncă pentru această zonă. Ceea ce va fi bine și pentru zona metropolitană Baia Mare. O altă prioritate este turismul și agroturismul trebuie dezvoltate prin atragerea de fonduri europene. Iar la cest capitol, trebuie să facem eforturi și eu voi face, pentru a absorbi fonduri europene, cât mai sunt și până mai avem de unde. Trebuie să atragem fondurile în următorii ani, altfel degeaba cineva ne arată punga cu bani, iar noi tot timpul ne uităm la ea ca mâțul la cârnaț și niciodată nu putem ajunge acolo.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.