• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 13 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 1 Iunie , 2016

Calea, Adevărul şi Viaţa / Mai este actual modelul Hristos în zilele noastre?

Ne aflăm doar la câteva clipe de noi alegeri, alegeri care prezintă interes, mai mult sau mai puţin, pentru aproape tot omul. Urmărim prestaţia celor care şi-au depus candidatura pentru o demnitate sau alta. Constatăm că ne întâlnim cu aproape aceleaşi clişee electorale, când auzim multe cuvinte adresate celor care trebuie să decidă prin vot.

Până aici nimic nou. Mai mult, ni se pare că totul decurge în sfera normalului, a firescului. Numai că după alegeri constatăm că normalul devine anormal, că firescul devine nefiresc, că cuvântul dat nu mai este respectat, că prezenţa candidaţilor în biserică se răreşte, că până peste aproximativ 4 ani nu mai au de ce să fie interesaţi de oameni şi de problemele comunităţii.

Iată o realitate care ne îndreptăţeşte să ne punem întrebarea: ”Mai este actual modelul Hristos în zilele noastre?” Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă tot mai mulţi am încerca să ne apropiem de acest model?

Dacă facem o comparaţie între Cuvântul lui Dumnezeu şi cuvântul oamenilor atunci vom constata a mare şi dureroasă diferenţă. Potrivit referatului biblic al Creaţiei ştim că Dumnezeu a creat totul prin cuvânt, un cuvânt care a fost folosit doar în scopuri pozitive. Chiar şi pe om l-a creat tot prin cuvânt. Ba mai mult,

i-a oferit acest dar al cuvântului doar lui. Iar omul foloseşte acest cuvânt într-un mod care nu poate fi pe placul lui Dumnezeu, exprimând de cele mai multe ori neadevăruri, calomnii, înjurături, etc.

Tocmai de aceea, cred că nu este deloc deplasat să încercăm să ne aducem aminte câteva repere ale conduitei Mântuitorului Hristos, spunând lucrurile pe scurt, pentru că din puţin se pot înţelege multe, atunci când faptele se impun prin ele însele, prin puterea gândirii corecte, care impune concluziile cu uşurinţă:

- Gândirea şi cuvântul lui Hristos au fost în permanenţă un apel la logică şi bun-simţ;

- N-a intrat în controverse decât pe teme legate de adevăr şi de viaţa religios – morală;

- N-a avut nevoie de bani, susţinători, presă sau armate, şi totuşi a cucerit lumea, înlocuind religii, filosofii, imperii;

- N-a oferit nimic în afară de învăţătura Sa şi pe Sine ca jertfă pentru mulţimea anonimilor lumii, şi totuşi pentru nimeni n-au murit atâţia câţi au murit pentru credinţa în El.

 

Oare cum ar arăta un candidat care s-ar strădui, atât cât este omeneşte posibil, să includă aceste repere în domeniul administraţiei şi puterii civile? Este aproape imposibil, deoarece fiecare persoană cere totul, spre deosebire de taina lui Hristos care constă în faptul că El se dă pe Sine întreg tuturor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.